Τα 5 πράγματα για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η αλήθεια είναι πως το λίπος στην κοιλιά μόνο εύκολα δεν φεύγει. Όση διατροφή και όσους κοιλιακούς κι αν κάνεις θέλει χρόνο και υπομονή.

Τι μπορείς να κάνεις για το λίπος στην κοιλιά; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να το χάσεις αλλά όπως προαναφέραμε θέλει υπομονή γιατί δεν πρόκειται να εξαφανιστεί μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη!

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Μείωσε τη ζάχαρη και το junk food

Είναι απαραίτητο να κάνεις μερικές θυσίες. Και όσο εθισμένος κι αν είσαι στη ζάχαρη θα πρέπει να την ελαττώσεις, όπως και το “βρώμικο” φαγητό. Αν είσαι από αυτούς που καταναλώνουν κάθε μέρα μια σοκολάτα, για το καλό, τότε θα πρέπει να την “κόψεις” και να βρεις πιο υγιεινές λύσεις.

Το μαγικό της υπόθεσης είναι πως αν σταματήσεις να καταναλώνεις σοκολάτες, πατατάκια, pancakes, ψωμί, παγωτό, τότε μόνο θα σταματήσεις να τα λιγουρεύεσαι. Αυτί για αυτά μπορείς να επιλέξεις τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη (ένα αβοκάντο την ημέρα!).

Σταμάτα την υπερβολική κατανάλωση

Μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους αλλά και πάλι θα πρέπει να σταματήσεις την υπερβολική κατανάλωση και να ακούσεις το σώμα σου. Όταν είσαι πια γεμάτος και έχεις απολαύσει το γεύμα σου θα πρέπει να πατάς το pause! Διαφορετικά θα πάρεις κιλά και ούτε που θα το αντιληφθείς.

Προσπάθησε να ελέγξεις τις μερίδες φαγητού και να ακούς το σώμα σου όταν σου λέει πως έφαγες αρκετά. Μην πέφτεις με τα μούτρα και πιες κι ένα ποτήρι νερό παραπάνω.

Κοιμήσου περισσότερο

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Ο ύπνος είναι το Α και το Ω. Ξεκίνα να κοιμάσαι από 7 με 9 ώρες κάθε μέρα. Έτσι, θα γεμίσεις με ενέργεια και θα νιώθεις λιγότερο πεινασμένος την επόμενη μέρα. Εφάρμοσέ το από σήμερα κιόλας.

Περπάτα περισσότερο

Βάλε στην καθημερινότητά σου το περπάτημα και μόνο καλό θα σου κάνει. Ξεκίνα να περπατάς κάθε πρωί και μη μένεις κολλημένος σε ένα laptop. Περπάτα όσο πιο πολύ μπορείς και όχι μόνο θα γεμίσεις με ενέργεια, θα σταματήσουν να πονάνε τα κόκαλά σου και θα νιώσεις τη διαφορά στην κοιλιά σου. Βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα.

Προσπάθησε να ελέγξεις το άγχος σου

Στο τέλος της ημέρας, το άγχος όχι μόνο σε κάνει να πέφτεις με τα μούτρα στο junk food, αλλά επηρεάζει και τα επίπεδα κορτιζόλης σου και καθιστά την απώλεια βάρους ακόμα πιο δύσκολη. Βρες τρόπους να χαλαρώσεις, πήγαινε μια βόλτα στην παραλία, μίλα με την κολλητή σου, διάβασε ένα βιβλίο, άκου λίγο μουσική και σταμάτα να scrollαρεις στο Instagram. Κάθε μέρα προσπάθησε να κάνει κάτι που σε κάνει χαρούμενο και θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά στην ψυχολογία και το σώμα σου. Γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ