Πως θα χάσεις τα πλαϊνά παχάκια και θα κάνεις τέλεια μέση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το λίπος που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, είναι όμως ενοχλητικό για πολλούς.

Για τα πλαϊνά παχάκια της κοιλιάς μερικοί λένε ότι είναι οι λαβές του έρωτα αλλά εσύ δεν μασάς! Για πολλούς άντρες όμως δεν είναι παρά μόνο επίμονο λίπος που δεν μπορούν να ξεφορτωθούν.

Δεν είναι εύκολο για όλους να ξεφορτωθούν αυτό το λίπος, αφού σε πολλά άτομα είναι το τελευταίο που φεύγει. Αν θέλεις να απαλλαγείς από τα πλαϊνά παχάκια θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα τόσο για τα προγράμματα γυμναστικής που κάνεις όσο και για την διατροφή σου.

Δες τι θα κάνεις:

Κάνε έντονη άσκηση
Έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο εύκολο να χάσεις κιλά όταν κάνεις ασκήσεις με διαλείμματα ενδιάμεσα, από ότι να κάνεις μια σταθερή άσκηση cardio. Μερικές απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι το σκοινάκι, το τρέξιμο και το σήκωμα βάρους. Κάνε όσες επαναλήψεις αντέχεις μέσα σε 20 δευτερόλεπτα και κάνε διάλειμμα για 40 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε για 6 με 8 φορές και μετά κάνε μια πιο χαλαρή άσκηση cardio για να ηρεμήσεις. Κάπως έτσι λειτουργεί και interval training. Αν δεν το έχεις ξανά ακούσει μπορείς να δεις εδώ τι είναι το interval training για χάσιμο κιλών μέχρι το καλοκαίρι!

Μη κάνεις υπερβολές στο cardio
Οι ασκήσεις cardio που έχουν σταθερό ρυθμό και κρατάνε για ώρα δεν μπορούν να βοηθήσουν τόσο όσο οι έντονες ασκήσεις με διαλείμματα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το jogging. Το πρόβλημα με αυτές τις ασκήσεις είναι ότι αν τις κάνεις συνέχεια το αποτέλεσμα θα είναι να μην καις το λίπος που θέλεις. Επίσης, δε σε αφήνει να αναπτύξεις τους μυς σου όπως θα ήθελες. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να χάσουν τα πλαϊνά παχάκια της κοιλιάς μόνο με cardio και καταλήγουν να μη χάνουν το λίπος που θέλουν, με ακόμα λιγότερους μυς από πριν.

Άλλαξε τις ασκήσεις για κοιλιακούς που κάνεις
Η κοιλιακή χώρα είναι αυτό που αφορά τους περισσότερους. Αν καταφέρεις να διώξεις το λίπος από όλη την κοιλιά θα έχεις πετύχει τον στόχο σου. Οι απλές ασκήσεις κοιλιακών που σου δείχνουν στο γυμναστήριο δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι για να διώξεις το λίπος. Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν περισσότερο σε αυτή την περίπτωση είναι οι ασκήσεις plank και οι hollow boby holds. Δες ακόμη περισσότερες ασκήσεις σε αυτό εδώ το 8λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για να αποκτήσεις κοιλιακούς!

Συγκεντρώσου και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος σου
Ο βασικός σου στόχος είναι να εξαλείψεις το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιακή σου χώρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να επικεντρωθείς μόνο σε αυτό και να παρατήσεις όλο το υπόλοιπο σώμα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μυς ενώ ταυτόχρονα χάνεις κιλά. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου και να έχεις σταθερό πρόγραμμα. Κάνε 5 ασκήσεις, 1 για το κάθε μέρος σου σώματός σου, και κάνε τις ασκήσεις επανάληψη 3 φορές από 8 έως 10 επαναλήψεις. Στο τέλος των ασκήσεων κάνε μια έντονη άσκηση.

Κάνε σωστή διατροφή
Κάτι που βλέπεις παντού όταν πρόκειται για να χάσεις βάρος ή λίπος, είναι η διατροφή. Δυστυχώς όμως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν θέλεις να επιταχύνεις την διαδικασία, θα πρέπει να αποφύγεις το cheat day κάθε βδομάδα και να το κάνεις cheat meal. Δηλαδή 1 γεύμα τη βδομάδα τρως οτιδήποτε θέλεις και όχι μια ολόκληρη μέρα. Αντικατέστησε τα γεύματα που έχουν δημητριακά και διάφορα σιτηρά με φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Επίσης, θα πρέπει να κόψεις τη ζάχαρη ακόμα και από τον καφέ, καθώς επίσης τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα φαγητά όπως η πίτσα από την καθημερινότητα σου. Δες ακόμη 5 τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις six-pack!

activeman.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ