Η μία και μόνη προπόνηση που καίει 346 θερμίδες σε 13 λεπτά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτή είναι μία από τις γρηγορότερες ρουτίνες καύσης λίπους που έχεις εκτελέσει ποτέ και είναι επιστημονικά διαπιστωμένο.

Χιλιάδες μέθοδοι προπόνησης ταχείας καύσης λίπους έχουν μελετηθεί σε επιστημονικό επίπεδο τα τελευταία τριάντα χρόνια, αλλά αυτή η ρουτίνα που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο συνέδριο American College of Sports Medicine Annual Meeting στη Βοστώνη -και, που επιμελήθηκαν ερευνητές του κρατικού πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα- είναι μία από τις πιο «θερμιδοφάγες» που υπάρχουν στον κόσμο, σήμερα: σε μόλις 13 λεπτά, οι μισοί συμμετέχοντες στη μελέτη, προπονούμενοι με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με βάρη έκαψαν 346 θερμίδες. Την ίδια ώρα, οι άλλοι μισοί εθελοντές στο ίδιο χρονικό διάστημα δοκίμασαν τρέξιμο σε διάδρομο καίγοντας μόνο 146 θερμίδες.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι εκείνοι οι άντρες που εκτέλεσαν όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούσαν με αντιστάσεις στο 50% της μέγιστης επανάληψης, μετέτρεψαν το σώμα τους σε μια μηχανή ταχείας καύσης λίπους. «Υπάρχει κάτι αληθινά καταπληκτικό σχετικά με αυτές τις εξαιρετικά σύντομες και γρήγορες ρουτίνες προπόνησης με βάρη», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, Jake Erickson. «Επειδή ακριβώς με μια τέτοια μέθοδο εξάσκησης απελευθερώνεται το μάξιμουμ της αναερόβιας όσο και της αερόβιας ενεργειακής δαπάνης, η καύση θερμίδων φτάνει σε κορυφαία επίπεδα.Οι πολλές επαναλήψεις μέσα σε 30’’ για κάθε άσκηση, με ένα διάλειμμα μόνο 15’’ ανά σετ, μπορεί πραγματικά να οδηγήσει έναν άντρα να χάσει έως και 12 κιλά μέσα σε έξι εβδομάδες. Και όλο αυτό το όφελος επιτυγχάνεται με τον πιο γρήγορο τρόπο: 13 λεπτά τη μέρα», καταλήγει.

Οι ασκήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη

Για κάθε άσκηση εκτελείς όσες περισσότερες επαναλήψεις αντέχεις επί 30 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα βάρος που είναι το 50% της μέγιστης επανάληψής σου. Ξεκουράζεσαι για 15 δευτερόλεπτα.
Αυτό είναι 1 σετ. Χρειάζεσαι 3.
Συνεχίζεις με το ίδιο σχέδιο έως ότου ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, οι οποίες είναι με τη σειρά οι εξής:

#1. Πιέσεις στήθους στον πάγκο

#2. Σκυφτή κωπηλατική

#3. Κάμψεις δικεφάλων

#4. Γαλλικές πιέσεις στον πάγκο

#5. Εκτάσεις ποδιών στο μηχάνημα

#6. Ξαπλωτές κάμψεις μηριαίων δικέφαλων

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ