Γιατί δεν πρέπει να παραμελείς τους κοιλιακούς σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

O Jason Kalambay κάνει τις προτάσεις του για τη σωστή εκγύμναση των κοιλιακών μυών.

Η κατάκτηση σωστών κοιλιακών είναι μια επίπονη διαδικασία που ξεφεύγει από την καλή εκγύμναση της κοιλιακής χώρας. Για τη σμίλευση των κοιλιακών απαιτείται επίσης καλή στάση του σώματος και σωστή διατροφή. Αν κάποιος είναι υπέρβαρος, στην πραγματικότητα, δεν θα είναι σε θέση να έχει καθορισμένους κοιλιακούς.

"Για τους άνδρες, ισχύει ο κανόνας ότι πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σειρά προπόνησης κοιλιακών, πρέπει να μειώσετε το σωματικό σας λίπος κατά τουλάχιστον 10 τοις εκατό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχετε το πολυπόθητο six pack", εξηγεί ο Καναδός γυμναστής Jason Kalambay, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς γυμναστές στο Instagram με στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (έχει 819.000 followers στο Instagram).

Ο πρώην επαγγελματίας kickboxer βοηθά τον καθένα μας να μεταμορφωθεί στην καλύτερη (σωματική) εκδοχή του εαυτού του. Χάρη στις εξατομικευμένες διαδικτυακές προπονήσεις, που βιντεοσκοπήθηκαν στο γυμναστήριο του στο Μόντρεαλ όπου συνήθως γυμνάζεται ή στην κουζίνα του σπιτιού του, ο Jason Kalambay εξηγεί ότι για να αναδείξεις το περίφημο six-pack, πρέπει να κάνεις προπονήσεις υψηλής έντασης για να κάψεις όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες.

Το να έχετε γυμνασμένους κοιλιακούς είναι σαν να φοράτε πάντα έναν φυσικό κορσέ, επειδή στηρίζουν και σταθεροποιούν το σώμα. Το αισθητικό ζήτημα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το φυσικό και λειτουργικό. Όταν οι κοιλιακοί μύες είναι καλά καθορισμένοι και ενισχυμένοι, η στάση του σώματος βελτιώνεται. Το ίδιο ισχύει και για την αναπνοή, επειδή οι κοιλιακοί μύες είναι εκείνοι που συμμετέχουν στο μηχανισμό εκπνοής του αέρα.

Πρώτα διατάσεις και αναπνοές

Οι διατάσεις στο τέλος μιας προπόνησης είναι επίσης ιδανικές ως εισαγωγή σε επόμενη προπόνηση κοιλιακών. Όχι μόνο προάγουν την κινητικότητα των αρθρώσεων, αλλά αποκαθιστούν και τους τραυματισμούς: "Δέκα λεπτά αρκούν για να προετοιμάσουν το σώμα για ό,τι ακολουθεί", προτείνει ο Kalambay, "όσο μεγαλώνετε, τόσο περισσότερες ασκήσεις κινητικότητας είναι απαραίτητες. Και οι επιδόσεις βελτιώνονται δραματικά".

Η αναπνοή είναι επίσης ένας κρίσιμος κόμβος σε κάθε προπόνηση κοιλιακών: Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να ρυθμίζουμε την αναπνοή κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Για παράδειγμα, στην πιο κλασική άσκηση σε ύπτια θέση, όταν φέρνετε το στήθος σας κοντά στη λεκάνη σας, πρέπει να εκπνεύσετε βαθιά.

Εκπαιδευτικοί ρυθμοί: τα διαλείμματα είναι επίσης απαραίτητα

Είτε επιλέξετε να εκτελέσετε εναλλακτικές ασκήσεις είτε αφιερωθείτε στα μεγάλα κλασικά κόλπα, πρέπει να έχετε έναν υπομονετικό ρυθμό προπόνησης. Επειδή οι κοιλιακοί δεν χρειάζεται να γυμνάζονται κάθε μέρα. "Οι κοιλιακοί μύες είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους μύες και πρέπει να αναρρώνουν μετά από μια προπόνηση", αποκαλύπτει ο Jason Kalambay, "γι' αυτό η συμβουλή μου είναι να κάνετε συγκεκριμένες προπονήσεις μόνο δύο φορές την εβδομάδα για περίπου 30 λεπτά. Και στη συνέχεια ξεκουραστείτε για δύο ή τρεις συνεχόμενες ημέρες". Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ημέρες ξεκούρασης για να δουλέψετε σε άλλα μέρη του σώματος. Ωστόσο, χωρίς να διαταράσσεται η κοιλιά.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ