Πως να καταρρίψεις τις δικαιολογίες που σε κρατούν μακριά από το γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κάνε αυτό που χρειάζεται να κάνεις, προκειμένου να καταφέρεις να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις!

Συνήθως όταν μαζευόμαστε από τις διακοπές, τρέχουμε όλοι στα γυμναστήρια της γειτονιάς, πληρώνουμε εγγραφή, πάμε για μια-δυο βδομάδες για προπόνηση… και μετά… ρεπό!

Οι απειλητικές σκέψεις της πασαρέλας μας στην παραλία, με αγύμναστο σώμα και λοιπές ατέλειες, ξαφνικά φαίνονται ανίσχυρα επιχειρήματα μπροστά στην απόσυρσή μας στη φωλιά του σπιτιού μας!

Ιδού μερικές δικαιολογίες από το tsemperlidou.gr που χρησιμοποιούμε όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας, για να αποφύγουμε το γυμναστήριο!

1. Έχω οικτρό πονοκέφαλο και δεν θέλω να δω άνθρωπο
2. Πονάνε τα κόκκαλά μου, μάλλον την άρπαξα
3. Το κρεβάτι μου έχει πολύ πιο μαλακό στρώμα από το γυμναστήριο
4. Έχει σχεδόν νυχτώσει, πού να τρέχω τώρα;
5. Θα είναι εκεί αυτός ο εκνευριστικός γυμναστής, θα πάω αύριο που έχει ρεπό
6. Δεν έχω προλάβει να μαγειρέψω ακόμα, για γυμναστήρια είμαστε;
7. Έχω βγάλει ένα τεράστιο σπυρί στο μάγουλο, δεν εμφανίζομαι δημόσια με τίποτα
8. Τα αθλητικά μου παπούτσια θέλουν πλύσιμο, με τις παντόφλες θα πάω;
9. Κοίτα τι όμορφη μέρα έξω, κι εγώ θα πάω να κλειστώ στα ντουβάρια;
10. Νομίζω πως χρειάζομαι ξεκούραση και ύπνο (τάδε έφη κάποιος που ξενύχτησε το ίδιο βράδυ βλέποντας σειρές στο ίντερνετ)
11. Έφαγα πριν τρεις ώρες και ακόμα να χωνέψω…
12. Μάλλον περιμένω να “αδιαθετήσω”…
13. Μπορώ να κάνω γυμναστική μόνος στο σπίτι
14. Έχει talent show σήμερα (την αγαπημένη μου σειρά ή την ταινία της εβδομάδας)
15. Βαριέμαι

Το κόλπο:

Κάνε αυτό που χρειάζεται να κάνεις, προκειμένου να καταφέρεις να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις!

1. Εάν έχεις ζήτημα παχυσαρκίας και θέτεις τον οργανισμό σου σε κίνδυνο, γυμνάσου για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από προβλήματα υγείας.
2. Εάν δεν έχεις επαρκή αυτοπεποίθηση λόγω περιττών κιλών, γυμνάσου για να φτιάξεις το σώμα που θες και να νιώθεις όμορφα με αυτό.
3. Εάν ταλαιπωρείσαι από κακή στάση σώματος, γυμνάσου για να ενδυναμώσεις τους μύες που θα στηρίξουν το ιδανικό posture.
4. Εάν η δουλειά σου είναι καθιστική και σου προξενεί όλα τα προβλήματα αυτού του είδους εργασίας (κακή κυκλοφορία αίματος, αυχενικό πρόβλημα κτλ), γυμνάσου για να κρατάς το σώμα σου στην απαραίτητη φόρμα.
5. Εάν φοβάσαι τις μελλοντικές συνέπειες της καθιστικής ζωής, γυμνάσου για να τα προλάβεις και να ατσαλώσεις τον οργανισμό σου με ευεξία!

Κοινώς, τα οφέλη της γυμναστικής είναι πάντα πολύ περισσότερα και πολυτιμότερα από τις κλασικές δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να την αποφύγουμε! Ίσως το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, αφού συνειδητοποιήσουμε τα κέρδη της γυμναστικής, είναι απλώς…. Να το κάνουμε – να πάμε γυμναστήριο! Να τρέξουμε! Να προπονηθούμε! Just Do It, λέει πολύ έξυπνα στο slogan της η αθλητική φίρμα Nike και περικλείει το μαγικό συστατικό της κατάρριψης κάθε αναβολής!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ