Είσαι αδύνατος και θες να αποκτήσεις μυική μάζα; Δες τι πρέπει να κάνεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το προφίλ του σύγχρονου άνδρα, περιλαμβάνει και ένα καλογυμνασμένο, γραμμωμένο και μυώδες σώμα, που όμως οι πολύ αδύνατοι άνδρες όσο και αν γυμνάζονται δυσκολεύονται να το αποκτήσουν.

Το theman.gr εξηγεί πως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι 5 απλά πραγματάκια και θα αρχίσεις να βλέπεις το σώμα σου να αυξάνει την μυική του μάζα σημαντικά, γιατί με απλή γυμναστική κανείς δεν τα κατάφερε.

Ξεκίνα κατανάλωση τροφών γεμάτων ενέργεια

Η διατροφή αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος ενός αθλητή καθώς αποτελεί το 70% της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλεις. Το υπόλοιπο 30% είναι η γυμναστική, όσο περίεργο και αν ακούγεται σε μερικούς η γυμναστική αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής διαδικασίας. Οι πρωτεΐνες είναι η βάση για να μπορέσεις να χτίσεις σωστά τους μύες σου, παράλληλα όμως χρειάζεσαι και υδατάνθρακες.

Αν δεν έχεις λάβει αρκετή ποσότητα υδατανθράκων, το σώμα θα αρχίσει να καταναλώνει πρωτεΐνη για την ενέργεια που χρειάζεται να πάρει. Τα καλύτερα τρόφιμα για την απόκτηση μυών είναι κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπριζόλα, ρύζι, ζυμαρικά, βρώμη, ξηροί καρποί, αυγά και ψάρια. Καλύτερα να αποφεύγεις το γάλα ή να το καταναλώνεις πιο σπάνια. Δες ακόμη 10 τρόπους για να πάρεις 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα!

Πρέπει να τρως κάθε 2-3 ώρες

Ο οργανισμός χρειάζεται συνέχεια θρεπτικά συστατικά και κυρίως όταν προσπαθείς να αποκτήσεις μυικό βάρος. Τα 3 γεύματα τη μέρα δεν είναι αρκετά καθώς οι μυς δεν τρέφονται απευθείας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να τρως 5-6 γεύματα τη μέρα.

Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα καλό πρωινό, για δεκατιανό ένα μικρό γεύμα, το μεσημέρι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη γεύμα, ένα ακόμα μικρό γεύμα και μετά να κάνεις την προπόνησή σου. Μετά την προπόνηση ένα shaker πρωτεΐνης και το απόγευμα ένα ακόμα καλό γεύμα για να αναπληρώσεις τους υδατάνθρακες. Αν θέλεις μπορείς να πιεις ένα shaker πρωτεΐνης πριν κοιμηθείς για να έχουν τροφή οι μυς σου ενώ κοιμάσαι. Δες ακόμη 6 ιδανικά γεύματα για μετά την προπόνηση (και πως να τα φτιάξεις)!

Να θυμάσαι πως η ξεκούραση είναι σημαντική

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχεουν όφελος μόνο όταν γυμνάζονται. Αυτό είναι λάθος καθώς μπορεί να τραυματίσεις τους μυς σου όταν γυμνάζεσαι περισσότερο απ’όσο χρειάζεται. Αν δεν ξεκουραστείς και δεν παίρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου δε θα μπορέσεις να αυξήσεις την μάζα σώματος.

Πρέπει να δίνεις στους μύες σου το χρόνο να ξεκουράζονται για να μπορέσουν να θεραπευτούν και να αναπτυχθούν. Μην περνάς την περισσότερη ώρα σου στο γυμναστήριο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβραδύνεις τα αποτελέσματα που ζητάς.

Κάνε σύνθετες ασκήσεις

Είναι η ώρα να ξεκολλήσεις από τα μηχανήματα και τις ασκήσεις κοιλιακών. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικές για να μπορέσουν να σου δώσουν αυτό που επιθυμείς. Αν θέλεις να αποκτήσεις μεγάλα χέρια, στήθος και πλάτη και όχι μόνο κοιλιακούς πρέπει να ξεκινήσεις πιο σύνθετες ασκήσεις.

Αυτές που θα σε βοηθήσουν περισσότερο είναι οι άρσεις θανάτου, ο πάγκος και η πρέσα. Κάνουν το σώμα σου να φτάνει στα όριά του και σου δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι καλύτερο να γίνονται προς το τέλος της προπόνησης και όχι στην αρχή. Δες ακόμη 7 περίεργες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μυς!

Βάλε στόχους

Είναι πιο εύκολο να φτάσεις στο σημείο που θέλεις αν βάζεις στόχους για να τους πετύχεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν βαριέσαι.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ