Οι 3 ασκήσεις που δεν ξέρεις να εκτελείς σωστά!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολύ κουβέντα στα γυμναστήρια γίνεται εδώ και χρόνια για τρεις ασκήσεις για τις οποίες όλοι έχουν να εκφράσουν μια άποψη για την σωστή εκτέλεση. Πιέσεις πάγκου, σκουότ και άρσεις θανάτου είναι οι επίμαχες ασκήσεις που οι πολλοί νομίζουν ότι ξέρουν να εκτελούν σωστά...

 

Πιέσεις πάγκου

Σε κάθε μορφή εκτέλεσης της άσκησης υπάρχουν δύο κινήσεις, η μυομετρική και η πλυτομετρική ή άλλιως θετική και αρνητικά επανάληψη. Αυτές εκτελούνται σε όλο το εύρος της κίνησης από την αρχή ως το τέλος χωρίς να «κλειδώνουμε» τις αρθρώσεις.

Η πρώτη κίνηση γίνεται με ταυτόχρονη εκπνοή ενώ η δεύτερη με εισπνοή, πάντοτε από τη μύτη ή και το στόμα σε χρόνο 2΄΄ η πρώτη και 4΄΄ η δεύτερη.

Ο μύθος «1» των πιέσεων πάγκου: Πιέζουμε με δύναμη το βάρος προς τα επάνω και μετά το «αφήνουμε» να πέσει με δύναμη στο στήθος πάνω στο στήθος μας και με την αναπήδηση που κάνει σηκώνουμε το βάρος. Αυτό είναι λάθος.

Ο μύθος «2» των πιέσεων πάγκου: Η άσκηση προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα!

Σκουότ

Η άσκηση εκτελείται σωστά με τον εξής τρόπο: Βάζουμε τα πόδια στο ύψος του ανοίγματος των ώμων και κάνουμε το κάθισμα μέχρι οι μηροί να φτάσουν σε παράλληλη θέση με το έδαφος, δηλαδή να σχηματίσουν γωνία 90ο στην άρθρωση και φυσικά υπάρχουν κάποιες παραλλαγές της άσκησης.

Και ο μύθος του σκουότ: Τα σκουότ πρέπει να γίνονται μέχρι ο γλουτιαίος να ακουμπάει στο πάτωμα. Αυτό όμως γίνεται μόνο στην άρση βαρών.
Στόχος στη προπόνηση με βάρη είναι να προστατευτούν οι αρχάριοι και οι μέσοι αθλούμενοι επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού!

Άρσεις θανάτου

Ο μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι η άσκηση αυτή «σκοτώνει» τη μέση αι προκαλεί φοβερά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η άσκηση είναι ωφέλιμη στη γυμναστική και ελεύθερα εκτελείται σε τρεις διαφορετικές κινήσεις. Χρησιμοποιείται για την εκγύμναση των μηριαίων, δικεφάλων, της πλάτης (ειδικά του χαμηλού τμήματος) και των τετρακεφάλων.

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
  • Κάνε το χρόνο σου στο γυμναστήριο πιο παραγωγικό
  • Πως θα γυμναστείτε αποτελεσματικά σε λίγο χρόνο και χωρίς εξοπλισμό
  • 3 απλές ασκήσεις που θα λιώσουν το λίπος στο δεκάλεπτο
  • Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για μυϊκή οικοδόμηση;
  • Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις μην περιμένεις να φτιάξεις σώμα
loading...