Deadlifts: 10 λόγοι για να πιάσεις την μπάρα σήμερα κιόλας!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με τις άρσεις θανάτου, μπορείς να γυμνάσεις έξυπνα και αποτελεσματικά 350 μύες του σώματος γι’ αυτό και τα deadlifts είναι ο βασιλιάς στην άσκηση με βάρη.

Συμβάλει στην αύξηση της δύναμης και του όγκου από οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Ακόμη και οι μαραθωνοδρόμοι και οι άλτες κάνουν άρσεις για να βελτιώσουν όλο το σώμα τους και να αυξήσουν ταχύτητα, διασκελισμό και δύναμη. Εσύ, ακόμη όχι; Αυτοί είναι οι 10 λόγοι για να πιάσεις την μπάρα σήμερα κιόλας!

1. Καίνε λίπος

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μελέτη όπου υπέρβαρα άτομα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη έκανε μόνο δίαιτα, η δεύτερη δίαιτα και αεροβική γυμναστική, και η τρίτη διατροφή, αεροβική και βάρη. Η πρώτη ομάδα έχασε 14,6 κιλά λίπους σε 12 εβδομάδες. Η δεύτερη ομάδα έχασε μόνο ένα ακόμη κιλό (15,6) και η τρίτη ομάδα έχασε 21,1 κιλά λίπους. Τι έμαθες μόλις τώρα; Ότι η άρση βαρών και η άσκηση με αντιστάσεις καίει περισσότερο λίπος από ότι η δίαιτα ή μόνο η δίαιτα και η αερόβια.

2. Βελτιώνουν τη στάση του σώματος

Οι άρσεις θανάτου είναι πολύ καλύτερες από τα σκουότ σε ζητήματα σταθεροποιίησης. Το deadlifting αυξάνει τη δύναμη στον πυρήνα του σώματος και προσθέτει σταθερότητα. Ενδυναμώνει όλους τους μύες που είναι υπεύθυνοι για τη σωστή στάση και σου επιτρέπουν να κρατήσεις την πλάτη σου ίσια.

3. Γυμνάζουν πολλούς μυς

Η άρση εμπλέκει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και γυμνάζει το κάτω και πάνω μέρος του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένων των ραχιαίων.

4. Είναι ασφαλής άσκηση

Ό,τι κι αν λένε οι άλλοι, ό,τι κι αν ακούς οι άρσεις θανάτου είναι από τις ασφαλέστερες ασκήσεις άρσης βαρών που μπορείς να εκτελέσεις. Δεν κινδυνεύεις να καρφωθείς κάτω από μια μπάρα φορτωμένη με κιλά που δεν μπορείς να κρατήσεις άλλο (όπως με τις πιέσεις πάγκου), κι αν την εκτελείς σωστά δεν πιέζεις τις αρθρώσεις.

5. Κάνουν καλό στη μέση

Όσο περίεργο και αν ακούγεται. Μπορεί ο ορθοπαιδικός να σου πει όχι – γιατί έτσι έχει μάθει – αλλά όχι γιατί η άσκηση είναι επικίνδυνη. Να θυμάσαι πως πολλά προβλήματα στη μέση ξεκινούν και από αδύναμους γλουτιαίους. Και η καλύτερη άσκηση για γλουτιαίους είναι οι άρσεις θανάτου.

6. Βελτιώνουν τη δύναμη της λαβής

Οι άρσεις θανάτου φημίζονται για την ικανότητά τους να χτίζουν μεγάλη δύναμη της λαβής. Τα δάχτυλά σου είναι κυριολεκτικά τα μόνα πράγματα που σε συνδέουν με το βάρος της μπάρας. Αν εκτελέσεις την άσκηση χωρίς γάντια, θα ενισχύσεις τη λαβή σου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη άσκηση λόγω του καθαρού βάρους που εμπλέκεται στην εκτέλεση της κίνησης.

7. Αυξάνουν την παραγωγή ορμονών

Κάνοντας τουλάχιστον 8 με 10 επαναλήψεις με σημαντικό βάρος, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνης που παράγεται από το σώμα σου. Η τεστοστερόνη αυξάνει την ανάπτυξη των μυών και βελτιώνει την επισκευή των μυών, ενώ η αυξητική ορμόνη, η οποία παράγεται από την υπόφυση, προάγει την επούλωση των ιστών, ενισχύει την αντοχή των οστών, συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών και την απώλεια λίπους.

8. Αυξάνουν το καρδιοαναπνευστικό σου

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, εάν κάνεις 10 επαναλήψεις άρσεις θανάτου θα αυξήσεις την καρδιαγγειακή ικανότητά σου.

9. Συμβάλλουν στην πρόληψη των τραυματισμών

Οι άρσεις θανάτου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών, αυξάνοντας τη δύναμη των μυών γύρω από τους τένοντες και τους συνδέσμους. Η στήριξη των αρθρώσεων σε δυνατούς μυς είναι σημαντική για την πρόληψη των τραυματισμών, ειδικά στους δικέφαλους και το κάτω μέρος της πλάτης.

10. Ενισχύουν τον μεταβολισμό

Οι άρσεις θανάτου γυμνάζουν πολλές μεγάλες μυϊκές ομάδες κάτι που επιταχύνει τον μεταβολισμό σου, λόγω της ανάπτυξης των μεγάλων μυών. Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, τότε οι άρσεις θανάτου σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ