9 τρόποι για να κάνεις γυμναστική μέσα στην εβδομάδα

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν και εσύ αναβάλλεις συνέχεια την γυμναστική δες με ποιο τρόπο θα την εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Όταν η εβδομάδα ξεκινάει και μαζί της έρχονται τα απαιτητικά προγράμματα και οι αμέτρητες υποχρεώσεις συνήθως ο ελεύθερος χρόνος που απομένει είναι πράγματι περιορισμένος. Ανάμεσα στα πράγματα που θέλεις να κάνεις μετά την δουλειά σίγουρα το μυαλό σου δεν πηγαίνει κατευθείαν στην γυμναστική (καθώς ποια δεν προτιμάει να πάει για ψώνια;) όμως με μία δεύτερη σκέψη η άσκηση κατά την διάρκεια της εβδομάδας έχει να σου προσφέρει πολλά.

Όχι μόνο κρατάς τον οργανισμό σου υγιή και γεμάτο ενέργεια αλλά ταυτόχρονα αποκτάς θετική διάθεση και ευεξία. Και αν σου φαίνεται δύσκολο να εντάξεις λίγη περισσότερη γυμναστική καθημερινά ακολουθούν παρακάτω εννέα εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσεις από σήμερα.

Βρες ένα κίνητρο
Θέλεις να "μπεις" οπωσδήποτε στο ψηλόμεσο jean που δεν φόρεσες πέρυσι; Θέλεις να φτάσεις στον fitness στόχο σου κάποια στιγμή; Με το να αναζητήσεις ένα κίνητρο θα παραμείνεις περισσότερο προσηλωμένη στην καθημερινή άσκηση. Μέσα από μικρούς στόχους θα καταφέρεις πολλά!

Φτιάξε πρόγραμμα κάθε Δευτέρα
Το παν βρίσκεται στον προγραμματισμό γι αυτό κάθε Δευτέρα προσπάθησε να γράφεις μία to-do list με τις ημέρες και τις ώρες γυμναστικής που θέλεις να ακολουθήσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξεφεύγεις ποτέ από τον στόχο σου.

Πέσε για ύπνο νωρίς
Μπορεί μία τέτοια συνήθεια να σου φαίνεται αντιπαραγωγική (καθώς δεν απομένουν πολλές ώρες για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου) όμως μακροπρόθεσμα έχει να σου προσφέρει πολλά. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια για τις καθημερινές σου προπονήσεις και επιπλέον θα μπορείς να γυμνάζεσαι το πρωί πριν τη δουλειά.

Κάνε μικρές ασκήσεις την ώρα που δουλεύεις
Μία καθιστική δουλειά γραφείου μπορεί να κάνει κακό τόσο στην στάση του σώματος όσο και στην ψυχολογία σου. Προσπάθησε να κάνεις μικρά διαλείμματα την ώρα της δουλειάς τα οποία θα περιλαμβάνουν περπάτημα και απλές ασκήσεις stretching.

Βάλε το περπάτημα στην ζωή σου
Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείς το ασανσέρ καθημερινά ή πηγαίνεις περπατώντας στις δουλειές σου κρατάς ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό σου.

Γίνε δημιουργικός!
Αν ένα είδος γυμναστικής επαναλαμβάνεται καθημερινά τότε σίγουρα το αντιμετωπίζεις σαν μία βαρετή ρουτίνα. Επιλέγοντας διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά τότε θα ανυπομονείς ακόμη περισσότερο.

Κάνε γυμναστική σε εξωτερικό χώρο
Εκμεταλλεύσου τις ηλιόλουστες ημέρες του φθινοπώρου και προτίμησε να κάνεις γυμναστική σε εξωτερικό χώρο. Ένα καταπράσινο πάρκο ή μία παραλία αποτελούν πάντα μία καλή επιλογή.

Οργάνωσε ένα workout date
​Αντί να βρεθείς με τις φίλες σου για καφέ το Σάββατο, οργάνωσε ένα workout date το οποίο θα περιλαμβάνει το αγαπημένο σας είδος γυμναστικής. Όχι μόνο θα περάσετε χρόνο μαζί αλλά θα βιώσεις αυτή την εμπειρία τελείως διαφορετικά. Άλλωστε όταν κάνεις γυμναστική με παρέα είναι πάντα πιο διασκεδαστική.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου
Μόνο όταν θα έχεις εκπληρώσει πραγματικά τον στόχο της εβδομάδας τότε ήρθε η στιγμή να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Από ένα δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο μέχρι να αγοράσεις εκείνο το φόρεμα που χαζεύεις στο internet εδώ και μήνες!

Πηγή: www.madamefigaro.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ