5 παράξενα fitness tips που λειτουργούν!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν πολλά κόλπα και παράξενα fitness tips! Όμως, πόσα από αυτά πραγματικά λειτουργούν;

Σήμερα σου έχουμε 5 παράξενες συμβουλές γυμναστικής που θα σου δώσουν πραγματικά αποτελέσματα.

Τα πιο παράξενα fitness tips μπορούν να κάνουν όντως τη διαφορά και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα δοκιμάσεις.

Απ’ το να… αφήσεις τα παπούτσια σου σπίτι μέχρι να πιεις σοκολατούχο γάλα, είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψεις όλες τις συμβουλές!

Τα 5 παράξενα fitness tips που λειτουργούν:

Κράτα τα χέρια σου κρύα:

Σκέφτηκες ποτέ να προσθέσεις πάγο στο μπουκάλι με το νερό σου; Αν θέλεις να βελτιώσεις το χρονικό διάστημα που ασκείσαι, δοκίμασε το! Μια μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ, διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν, και στις οποίες δόθηκε μια φορητή συσκευή ψύξης, ήταν σε θέση να ασκηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με άλλες παχύσαρκες γυναίκες που δεν κρατούσαν κάποια φορητή συσκευή ψύξης.

Κι αν ξυπόλητος… γυμνάζομαι; Άσε τα παπούτσια στο σπίτι:

Ένα παράξενο tip γυμναστικής που όμως έχει αποτελέσματα είναι το εξής: σύμφωνα με τη λειτουργία «Born to Run», το “χωρίς παπούτσια” είναι επωφελές τόσο για την εκπαίδευσή όσο και για την υγεία σας, ειδικά για τον τραυματισμό των δρομέων.
Η ομάδα «Barefoot» στο Τορόντο, εκείνοι δηλαδή που υποστηρίζουν τη θεωρεία του ξυπόλυτου, ισχυρίζονται ότι τους προσφέρει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ανθεκτικότερα οστά και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και η κακή στάση του σώματος.

Πιες καφέ ή πάρε συμπληρώματα καφεΐνης:

Αν είσαι λάτρης του καφέ και λατρεύεις τη γυμναστική, τότε είσαι πολύ τυχερός! Η έρευνα έδειξε ότι η καφεΐνη που λαμβάνεις πριν από μια προπόνηση, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της. Η καφεΐνη έχει επίσης τη δυνατότητα να μειώσει τον πόνο που αισθάνεστε στους μυς σας κατά την προπόνηση. Έτσι μπορείς να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις.

Γυμνάσου μιλώντας:

Το να κάνεις φωνητικές ασκήσεις μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις προπονήσεις σου. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ονομάζεται «IntenSati», ζητά από τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ενθαρρυντικά φράσεις κατά την άσκηση, όπως «μπορώ να το κάνω αυτό» και «είμαι δυνατός». Έτσι, φωνάζοντας αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις στον εαυτό τους, τα μέλη της τάξης μπορούν να εκτελέσουν μια ποικιλία ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων στάσεις γιόγκα, χορευτικές κινήσεις και πολεμικές τέχνες.

Πιες σοκολατούχο γάλα:

Αν και δεν είναι ότι πιο υγιεινό, το σοκολατούχο γάλα μπορεί να σε βοηθήσει να ανακάμψεις μετά από μια προπόνηση. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έπιναν σοκολατούχο γάλα δεν ήταν το ίδιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της δεύτερης έντονης προπόνησης τους, σε σύγκριση με εκείνους τους αθλητές που έπιναν ένα αθλητικό ποτό. Ομοίως, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν σοκολατούχο γάλα είχαν βελτιωμένους χρόνους στους αγώνες σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες στους οποίους είχε δοθεί ένα αθλητικό ποτό. Κι αυτό διότι το σοκολατούχο γάλα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά (τα αντιοξειδωτικά είναι το αποτέλεσμα της σοκολάτας).

Πηγή: ipop.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ