5 κινήσεις για να έχεις κοιλιακούς και μετά τα 40

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Χτίσε έναν σκληρότερο πυρήνα, χωρίς ροκανίσματα, εκτελώντας μια ρουτίνα που προφυλάσσει την σπονδυλική στήλη από τραυματισμούς.

Για δεκαετίες, η οικοδόμηση σφιχτών κοιλιακών σήμαινε ροκανίσματα, situps και κάθε άλλου είδους αναδιπλώσεις του κορμού από τον αυχένα έως τη μέση.

Μερικοί κατάφεραν να χτίσουν ένα τέλειο six-pack, ωστόσο, πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που κατέληξαν με τρομερούς πόνους στη σπονδυλική στήλη.

Σήμερα, οι προνοητικοί γυμναστές δεν υποστηρίζουν τις κινήσεις απομόνωσης για την εξάσκηση των κοιλιακών, αλλά προτιμούν να συστήνουν ασκήσεις που κάνουν όλους τους μύες της κοιλιάς, της μέσης και της πλάτης να δουλεύουν από κοινού ώστε να σταθεροποιούν και να προστατεύσουν την σπονδυλική στήλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό, μυώδες σύστημα κοιλιακών χωρίς την παραμικρή πιθανότητα τραυματισμού.

Ο David Jack, δημιουργός του προγράμματος Muscle After 40, λέει ότι η συγκεκριμένη προπόνηση του πυρήνα είναι ακόμα πιο σημαντική για τους άντρες άνω των 40 ετών, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς από ό,τι ήταν στα νεότερα χρόνια τους -ειδικά στους χαμηλότερους δίσκους της ραχοκοκαλιάς. "Οι ασκήσεις που προτείνω ενεργοποιούν όλους τους μυς του πυρήνα χωρίς να επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη, βοηθώντας τη να διατηρείται ευθυγραμμισμένη με το κεφάλι και τη λεκάνη, γεγονός που εμποδίζει οποιαδήποτε "ύποπτη” κάμψη προς τα εμπρός", λέει ο Jack.

Οδηγίες:
Εκτέλεσε τις ασκήσεις διαδοχικά, σε επαναλήψεις των 30’’ για κάθε άσκηση, ολοκληρώνοντας τον πλήρη κύκλο 2 έως 3 φορές, με ένα λεπτό ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ. "Όταν δεν μετράς επαναλήψεις", λέει ο Jack, "είναι λιγότερο πιθανό να βιαστείς. Και αυτό μόνο όφελος προσφέρει στη μέση σου".

Οι ασκήσεις στη σειρά:

 

5 κινήσεις για να έχεις κοιλιακούς και μετά τα 40

Πλάγια σανίδα με άρση της λεκάνης

Ροκανίσματα από όρθια θέση με αντίσταση από λάστιχο ή τροχαλία

 

Κίνηση Superman


Mountain climbers

Πηγή: esquire.com.gr

Ανάποδο ποδήλατο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ