5 καθημερινές συνήθειες για πιο αποτελεσματική γυμναστική

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν προσπαθείς να χάσεις λίπος ή να χτίσεις μυς, η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα σου, αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ.

Πολύ συχνά, μπορεί να δίνεις τεράστια έμφαση στις ώρες της προπόνησής σου και στην πραγματικότητα να σαμποτάρεις τις προσπάθειες σου κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Εάν θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις τις προπονήσεις σου και να κάνεις πιο αποτελεσματική γυμναστική, δεν έχεις παρά να δεις την ευρύτερη εικόνα. Παρακάτω θα βρεις 5 απλές συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου και θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους fitness στόχους σου.

1. Καλύτερος και περισσότερος ύπνος
Όποιες προσπάθειες απώλειας βάρους, πρέπει να γίνονται με ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση. Α! Και καλό ύπνο. Η επαρκής ξεκούραση βοηθά στην απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου καθώς και στη σωστή παραγωγή ορμονών για να διασφαλιστεί η σωστή αποθεραπεία. Ο καλής ποιότητας ύπνος, είναι με λίγα λόγια ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μια πιο αποτελεσματική γυμναστική και ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα.

2. Η σωστή ενυδάτωση είναι η μισή δουλειά
Κάτι που επαναλαμβάνουν διατροφολόγοι, γιατροί και όσοι ασχολούνται με το χώρο του fitness, σαν ιερό ευαγγέλιο. Η καλή ενυδάτωση πριν και μετά τη γυμναστική, θα βοηθήσει στη σωστή λειτουργία των μυών σου, θα τονώσει την πνευματική σου διαύγεια, θα καταπολεμήσει το αίσθημα κούρασης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει αποτελεσματικά την πρόληψη των μυϊκών κραμπών.

3. Πιο αποτελεσματική γυμναστική με τα σωστά διατροφικά «καύσιμα»
Η ένταση και η δύναμή σου μειώνονται όταν προσπαθείς να ασκηθείς χωρίς τα κατάλληλα «καύσιμα». Μια καλή συνήθεια είναι να προσπαθείς να τρως περίπου 1 με 2 ώρες πριν την προπόνησή σου. Σε αυτό το γεύμα, φρόντισε να συμπεριλάβεις μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης και μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες.

4. Παρακολούθησε την εξέλιξη των προπονήσεών σου
Το να ακολουθείς ένα «σχέδιο δράσης» για το πότε θα προπονηθείς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τη γυμναστική σου πιο αποτελεσματική. Παράλληλα φρόντισε να παρακολουθείς και την εξέλιξή σου, ώστε να βάζεις σταδιακά πιο υψηλούς στόχους.

5. Μην ξεχνάς το ζέσταμα και την αποθεραπεία
Το να αφιερώνεις λίγο χρόνο για μία σωστή προθέρμανση πριν από μια προπόνηση, είναι ένας από τους πιο εύκολους και σίγουρους τρόπους για πιο αποτελεσματική γυμναστική. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την αποθεραπεία σου, μετά από τη γυμναστική.

Πηγή: www.ladylike.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ