5 ασκήσεις για δυνατούς καρπούς

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με αυτές τις ασκήσεις θα ενδυναμώσουν οι καρποί των χεριών σου:

Ξεκίνα με προθέρμανση των καρπών κάνοντας περιστροφές ή, με τεντωμένες τις παλάμες που κοιτούν το έδαφος, λύγισε τον καρπό πάνω – κάτω ή, με τεντωμένες τις παλάμες στο πλάι, λύγισε τον καρπό πάνω – κάτω.

1. Σφίξε το μπαλάκι

Σφίξε ένα αντιστρες μπαλάκι για 5 δευτερόλεπτα. Άφησέ το και επανάλαβε 15 φορές.

2. Kάνε rolls με ένα kettebell

Πέρασε ένα λάστιχο σε ένα kettebell και τύλιξε την άκρη του λάστιχου μία δύο στροφές γύρω από την λαβή μπάρας. Προσπάθησε να τυλίξεις το λάστιχο με εναλλάξ κινήσεις των πήχεων και να το ξετυλίξεις, αργά και ελεγχόμενα.

3. Πιάσε τα δάκτυλα

Για να αυξήσεις την ευλυγισία των καρπών, πιάσε με το αριστερό χέρι τα δάχτυλα του δεξιού τραβώντας τα προς τα μέσα. Κράτησε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Κάνε το αντίστοιχο για το άλλο χέρι. Κάνε τρεις επαναλήψεις για το κάθε χέρι.

4. Κάνε γροθιές

Αυτή η άσκηση θα αυξήσει το εύρος κλίσης του καρπού. Με το χέρι σταθερό ευθεία μπροστά, χαμήλωσε την παλάμη, κάνε γροθιά και κατόπιν ύψωσε την παλάμη προς τα πάνω. Κάνε 15 επαναλήψεις και άλλαξε χέρι.

5. Μην ξεχνάς τις διατάσεις

Όπως και οι άλλοι μύες που γυμνάζεις στο γυμναστήριο, έτσι και οι καρποί χρειάζονται διατάσεις για να διατηρήσουν την ευελιξία τους. Επιπλέον, οι τακτικές διατάσεις των καρπών προλαμβάνουν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Τι να κάνεις:

Ένωσε τις παλάμες σου και φέρε τες μπροστά από το στήθος. Χαμήλωσε τες αργά (κρατώντας τες ενωμένες μαζί) έως ότου οι βραχίονες σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή. Αυτό θα πρέπει να φαίνεται λίγο σαν να προσεύχεσαι και θα πρέπει να νιώσεις τη διάταση στους βραχίονες. Μείνε για 30 δευτερόλεπτα και επανάλαβε αρκετές φορές.

Δες περισσότερα εδώ

 001 xtreme

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ