10 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις γυμναστήριο

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μήπως σπαταλάς άσκοπα ιδρώτα και χρήμα;

Τι νόημα έχει να πληρώνεις μια λογική ετήσια συνδρομή για γυμναστήριο, αλλά όποτε το επισκέπτεσαι να μισείς την ώρα και τη στιγμή που το επέλεξες; Δεν είναι μόνο η καθαριότητα και η αισθητική του χώρου που μπορεί να σε ενοχλεί. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, ίσως και πιο καθοριστικοί, που μπορούν να μετατρέψουν μια προπόνηση σε χαμένο χρόνο. Μήπως το γυμναστήριο είναι πολύ μακριά από το σπίτι ή τη δουλειά; Τα μηχανήματά του είναι διαρκώς κατειλημμένα; Οι προπονητές του είναι μονίμως αδιάφοροι; Τα ηλεκτρονικά του είναι συνήθως εκτός λειτουργίας; Τα αποδυτήρια θυμίζουν θάλαμο αερίων;
Ψάξε τα 10 ύποπτα σημάδια που κάνει ένα γυμναστήριο ακατάλληλο για σένα - και βρες κάποιο που να αξίζει τον κόπο.

Έχει ουρές
Όταν πληρώνεις μια συνδρομή μέλους σε ένα γυμναστήριο, δεν νοικιάζεις το χώρο, αλλά τον εξοπλισμό του. Συνεπώς, ακόμη και λίγα λεπτά αναμονής πάνω από το διάδρομο, τον πάγκο ή το squat rack δεν δικαιολογούνται. Ακόμη και σε ώρες αιχμής, ένα καλό γυμναστήριο πάντα έχει ποικιλία και ικανό αριθμό μηχανημάτων, ώστε να εξυπηρετείται άμεσα ο πελάτης.

FITNESS TRENDS: 10 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις γυμναστήριο

Νιώθεις ξένος
Διάλεξε ένα γυμναστήριο που πραγματικά σου ταιριάζει. Μπορεί να είναι ένα studio πολυτελείας, ένα giga fitness club, ένα εξειδικευμένο σιδεράδικο, ή ένα τρελό θηριοτροφείο για zumba freaks - αρκεί εσύ να αισθάνεσαι καλά στους χώρους. Αν ο περίγυρος για κάποιο λόγο δεν κολλάει με τον αρχικό στόχο γυμναστικής σου, πάρε δρόμο και αναζήτησε το κατάλληλο για σένα.

Δεν είναι καθαρό
Ένα αξιοπρεπές γυμναστήριο οφείλει να φροντίζει για την καθαριότητα των χώρων και των μηχανημάτων του. Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο ακόμη και να καθαρίζει τους ιδρώτες από τους πάγκους. Μια μελέτη στο περιοδικό Clinical Journal of Sports Medicine αναφέρει ότι στα γυμναστήρια ευνοούνται οι συνθήκες για ανάπτυξη ιώσεων, αλλεργιών και άσθματος, εξαιτίας της μετάδοσης μικροβίων από την κοινή χρήση μηχανημάτων και τον ελλιπή εξαερισμό.

Ανακάλυψε κι άλλα ένοχα σημάδια στην επόμενη σελίδα.

Νιώθεις στριμωγμένος
Κάποιοι αρκούνται να χώνονται στο μηχάνημα Smith και να εκτελούν ημικαθίσματα, πιέσεις στήθους ή κοιλιακούς μέσα σε μια κατασκευή μισού τετραγωνικού. Ωστόσο, εσύ θέλεις περισσότερο χώρο για να γυμναστείς, γιατί προτιμάς νέες και εναλλακτικές προπονήσεις δύναμης και ισορροπίας - περπάτημα του αγρότη, κοιλιακούς σε μπάλα ή ένα πλήρες πρόγραμμα στους ιμάντες TRX. Αυτές οι ασκήσεις απαιτούν ικανό εμβαδόν και άνεση χώρου.,

FITNESS TRENDS: 10 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις γυμναστήριο

Πάντα κάτι χαλάει
Οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να πάθει μια ζημιά, αλλά τα περισσότερα γυμναστήρια αποκαθιστούν τις βλάβες ή αντικαθιστούν τον ελαττωματικό εξοπλισμό εντός 24 ωρών. Άνετα μπορείς να ασκηθείς με ελεύθερα βάρη στην περίπτωση που η κωπηλατική μηχανή βγει off, αλλά χωρίς ελλειπτικό ή διάδρομο, έχεις κάνει μισή προπόνηση.

Ασκείσαι σαν μόνος στο σπίτι
Αν είσαι αρχάριος ή επιδιώκεις να πας την προπόνησή σου ένα επίπεδο παραπάνω, χρειάζεσαι διαρκώς δίπλα σου έναν καταρτισμένο γυμναστή. Αν οι προπονητές σπανίζουν τις ώρες που θέλεις ή ασχολούνται μόνο με τις κυρίες που θέλουν να βγάζουν selfies, δεν έχεις κανένα λόγο να συνεχίσεις να πηγαίνεις σ’ αυτό το γυμναστήριο.

Θυμίζει βαθύ… δημόσιο
Ένα μαξιλαράκι πάγκου που έχει ξεφτίσει, ένα σημείο του τάπητα όπου χύθηκε χυμός ή μια πρόσκαιρα χαλασμένη ντουζιέρα δεν είναι μεγάλο αμάρτημα. Αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα γυμναστήρια. Ο τρόπος, ομως, που θα αντιμετωπίσουν κάποια παρατήρησή σου οι υπεύθυνοι του fitness club κάνει τη διαφορά. Ο ωχαδερφισμός δεν χωρά σε ένα μέρος που το πληρώνεις για να απολαμβάνεις αξιοπρεπείς υπηρεσίες.

Είναι μακριά
Αν σου παίρνει περισσότερο από 15 λεπτά με το αυτοκίνητο για να φτάσεις στο γυμναστήριο, είναι λόγος να μην το επισκέπτεσαι όσο συχνά θα ήθελες. Βρες καλύτερα ένα, στο οποίο θα μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Περισσότερα κρυφά χαρτιά στην επόμενη σελίδα.

Δεν είναι νοικοκυρεμένο
«Πού είναι οι δεκάκιλοι αλτήρες;», ρωτάς. «Κάπου εδώ γύρω. Για ψάξε λίγο», σου απαντούν. Αν δεν βρίσκεις ποτέ τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι επειδή το προσωπικό δεν φροντίζει να βάζει σε τάξη μπάρες, κιλά, αλτήρες, kettlebels, λάστιχα και μπάλες, διαταράσσεις το ρυθμό της προπόνησής σου. Κάνε μια σύσταση. Και αν δε δεις προκοπή, φύγε οριστικά.

Μήπως είναι μαϊμού;
Ένα γυμναστήριο οφείλει να λειτουργεί κάτω από τις διατάξεις που ορίζει ο νόμος. Στις πιο σημαντικές που μπορείς μόνος σου να ανακαλύψεις με την πρώτη ματιά (εκτός της διασφάλισης της υγιεινής και της ασφαλούς προπόνησης), περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

> Ο διευθυντής και οι διδάσκοντες προπονητές πρέπει να είναι πτυχιούχοι Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ.
> Η άδεια λειτουργίας ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια και αναρτάται σε προφανές σημείο του χώρου υποδοχής πελατών.
> Στα γυμναστήρια Κόβονται υποχρεωτικά αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
> Απαγορεύεται η πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από το γυμναστήριο ή την αθλητική σχολή.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 219. Εκεί θα βρεις πολλά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στο σκοπό σου - στην εξεύρεση ενός καλύτερου γυμναστηρίου.

 

http://gr.askmen.com/

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι το muscle buffering και γιατί διαλύει την αντοχή των μυών σου
  • Τι μπορεί να σου διδάξει ένας «φουσκωτός»
  • Κάνε το χρόνο σου στο γυμναστήριο πιο παραγωγικό
  • Θέλεις σούπερ-σώμα; 10 τρόποι για να φτάσεις στον στόχο σου
  • Είναι καλύτερo να γυμνάζεσαι μέσα ή έξω;
  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
loading...