Το απόλυτο σχέδιο επιστροφής στην προπόνηση μετά τις διακοπές

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, η ιδέα της επιστροφής στην εργασία μετά τις διακοπές δημιουργεί μια αρνητική διάθεση.

Εκτός του ότι απλά δεν θέλετε να βγείτε από την ονειρεμένη ζωή σας με εβδομάδες ολόκληρες στις παραλίες και γεύματα σε υπέροχα εστιατόρια κάθε νύχτα, έχετε αφεθεί στις απολαύσεις, έχετε βγει από το πρόγραμμα των προπονήσεων και δεν νιώθετε στα καλύτερά σας.

Δεν χρειάζεται όμως να αισθάνεστε έτσι. Με το σχέδιο μας για επιστροφή στην προπόνηση, θα επιστρέψετε στο γραφείο σας με περισσότερη όρεξη, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και λάμψη: με ή χωρίς μαύρισμα. Μάθετε πώς!

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας
Αν έχετε αμελήσει την προπόνησή σας, το σώμα σας δεν θα επανέλθει αμέσως. Πράγματι, σύμφωνα με το Very Well Fit, χρειάζονται μερικοί μήνες για να χάσετε το βάρος που πήρατε και μόλις τρεις εβδομάδες αεροβικής άσκησης για να έχετε μια απόκλιση περίπου 5-10%.

Αυτό μπορεί να μη σας ακούγεται τόσο καλό, αλλά δεν μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάκτησης της γραμμής σας. Αν υιοθετήσετε άμεσα την ίδια ένταση και συχνότητα προπόνησης, διακινδυνεύετε να τραυματιστείτε ή να καταπονηθείτε.

Η λύση; Ξεκινήστε αργά, με ήπιους ρυθμούς και αρχίστε με οικείες δραστηριότητες. Ξεκινήστε με παλιές προπονήσεις και ασκήσεις που σας ταίριαζαν στο παρελθόν: για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ελαφρύτερα βάρη κατά την άρση ή τρέξιμο σε χαμηλότερη ταχύτητα. Η τακτική προπόνηση μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά η υπομονή παίζει σημαντικό ρόλο.

Αναζωογονήστε όλες τις περιοχές
Με την ενσωμάτωση μερικών δυναμικών κινήσεων στη προπόνησή σας, μπορείτε να εστιάσετε σε πολλαπλές «προβληματικές περιοχές», για πιο έγκαιρη τόνωση του σώματός σας.

Ένας υπέροχος και απλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι η άσκηση Side Plan Crunch, που δουλεύει το κέντρο σας, την άνω πλάτη και τους ώμους σας:

• Ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά σας και κρατήστε το σώμα σας σε όσο το δυνατό ευθεία θέση, ενώ στηρίζεστε στον αγκώνα και κρατάτε τα πόδια σας ενωμένα.

• Στη συνέχεια, φέρτε τον αριστερό αγκώνα σας, αυτόν που δεν ακουμπάει στο δάπεδο, κάτω όσο σηκώνετε το αριστερό σας γόνατο, ώστε να εφάπτονται. Επαναλάβετε.

Δοκιμάστε μερικές προπονήσεις με Personal Trainer
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την επιστροφή στην εργασία και το πρόγραμμα άσκησής σας μετά από ένα μεγάλο διάστημα χαλαρωτικών διακοπών είναι η παρακίνηση.

Ευτυχώς, η παρακίνηση, η έμπνευση και τη βοήθεια που σας προσφέρουμε για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας είναι και οι ακριβείς στόχοι των Personal Trainers μας. Ξεκινήστε με μια one-to-one συνάντηση με κάποιον Trainer που μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε ένα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης βάσει των στόχων σας.

Ο Personal Trainer σας θα λάβει υπόψη του τη σωματική κατάστασή σας και το ιατρικό ιστορικό σας για να σχεδιάσει προσεκτικά, προσαρμοσμένες προπονήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όριά σας και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σώμα σας. Με την εξειδικευμένη καθοδήγησή τους είναι σίγουρο ότι θα δείτε γρήγορα τα αποτελέσματα.

Πηγή: www.holmesplace.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ