Πώς θα γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου με έναν ιμάντα TRX

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το κέρδος που θα έχει το σώμα σου δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτό που σου χαρίζουν οι ακριβές συνδρομές σε high tech γυμναστήρια.

α συμφωνήσουμε ότι η ποικιλία οργάνων και η παρουσία γυμναστών που θα βρεις σε κάποιο σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο (με την ανάλογη μηνιαία συνδρομή) εμπεριέχει πολλά στοιχεία κινήτρου, ασφάλειας και αποτελέσματος.

Πώς θα γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου με έναν ιμάντα TRXΑλλά αν έχεις ήδη γράψει στο κοντέρ σου αρκετές ώρες προπόνησης με βάρη, σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι οι μέθοδοι για να αποκτήσεις σώμα δυνατό σαν ταύρος και ευλύγιστο σαν αίλουρος, δεν εξαντλούνται γύρω και πάνω από έναν πάγκο ή ένα μηχάνημα Smith. Επενδύοντας 30 περίπου ευρώ σε έναν ιμάντα TRX, έχεις αποκτήσει το εργαλείο που θα κάνει τις προπονήσεις σου πιο πρωτότυπες, περισσότερο δεξιοτεχνικές και σαφώς ευέλικτες (το χρησιμοποιείς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι ή το μεταφέρεις άνετα στις αποσκευές σου όταν ταξιδεύεις συχνά).

Τα υπέρ και τα κατά μιας εκγύμνασης με TRX
+ Ευκολία χρήσης, ταχύτερος χρόνος προγράμματος.
- Μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας, λόγω υψηλών απαιτήσεων ισορροπίας και ευλυγισίας.
+ Ενεργοποίηση πολύ περισσότερων μυών από τους μεγάλους βασικούς, ακόμη και όσων είναι μονίμως ανενεργοί σε κάθε προπόνηση με βάρη -οι λεγόμενοι "κρυφοί μύες".
- Απουσία χρόνου ανάπαυσης ανάμεσα στα σετ.
+ Απουσία χρόνου ανάπαυσης ανάμεσα στα σετ (++ μέγιστο κάψιμο λίπους)

Οι βασικές ασκήσεις που θα εκτελέσεις με ένα TRX
Εκτελώντας αυτές τις ασκήσεις που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, θα διαπιστώσεις ότι μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, μπορείς να έχεις άπειρες δυνατότητες ισχυροποίησης του συνόλου του μυϊκού σου συστήματος και βελτιστοποίησης της ευελιξίας των αρθρώσεων, με ένα κόστος που δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ -εφάπαξ.

> Κάθισμα με έλξη
> Πιέσεις στήθους με έλξη εμπρός
> Flyes σε επικλινή θέση
> Jump squats
> Ρουμάνικο ημικάθισμα
> Συνδυασμός push ups με mountain climber
> Burpees με ένα πόδι (το δυσκολότερο από όλα)

 

 

Πηγή: esquire.com.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ