Πόσο ασφαλής είναι τελικά η επιστροφή στο γυμναστήριο

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι πρέπει και (κυρίως) τι δεν πρέπει να κάνεις όταν ξαναπεράσεις την πόρτα του γυμναστηρίου σου.

Από την καραντίνα και μετά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την επιλογή του γυμναστηρίου και να στραφούν σε μια πιο παραδοσιακή γυμναστική στο σπίτι. Ο φόβος γύρω από τον κορονοϊό ήταν αυτός που αρχικά τους έκανε να κλείσουν την γυμναστηριακή πόρτα, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που σκέφτονται την επιστροφή.

Και το ερώτημα που τίθεται σε αυτή την περίπτωση είναι “πόσο ασφαλής είναι τελικά μια τέτοια επιστροφή;”. Η αλήθεια είναι πως η απάντηση είναι περισσότερο περίπλοκη, παρά ξεκάθαρη και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μέτρα, τα οποία θα πρέπει να βεβαιωθείς πως λαμβάνεις τόσο εσύ ο ίδιος, όσο και το γυμναστήριο που επιλέγεις.

Τι πρέπει να προσέξεις

Ο καλύτερος τρόπος προσωπικής προστασίας από τον covid-19 είναι να κρατάς απόσταση από τα υπόλοιπα μέλη του γυμναστηρίου και να αποφεύγεις τις επαφές μαζί τους. Το πλύσιμο των χεριών κατά τη διάρκεια της προπόνησης ενδείκνυται, ενώ καλό είναι να έχεις συνεχώς μαζί σου κι ένα αντισηπτικό για τα χέρια σου.

Θα πρέπει επίσης να έχει στο μυαλό σου πως πρέπει να απολυμαίνεις με αντισηπτικό τον εξοπλισμό πριν, αλλά και μετά τη γυμναστική σου. Όσον αφορά το νερό και την πετσέτα, θα σου συνιστούσα να τα έχεις από πριν μαζί σου και να αποφύγεις να πιάσεις τον ψύκτη, πίνοντας νερό από εκεί. Τέλος, δεν χρειάζεται να κάνεις μπάνιο στο ντους του γυμναστηρίου σε αυτή τη φάση. Σκούπισε τον ιδρώτα σου και πήγαινε αμέσως σπίτι να κάνει το ντουζάκι σου κυριλέ.

Τι πρέπει να βεβαιωθείς πως κάνει το γυμναστήριό σου

Αρχικά, να υπάρχει αρκετός χώρος και λίγα άτομα. Πλέον τα περισσότερα γυμναστήρια λειτουργούν με ‘ραντεβού’ πελατών. Έτσι, κλείνεις από πριν την ώρα που θα πας και ξέρεις πως ταυτόχρονα μαζί σου δεν θα βρίσκονται πολλά άτομα και θα υπάρχει απόσταση μεταξύ σας.

Παράλληλα, το γυμναστήριο θα πρέπει να έχει αρκετά αντισηπτικά σε διάφορους χώρους του για τους πελάτες του, προκειμένου να απολυμαίνεται τακτικά ο εξοπλισμός. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι οι εργαζόμενοι στο γυμναστήριο ελέγχουν την θερμοκρασία του κόσμου που εισέρχεται, έτσι ώστε όταν παρατηρήσουν κάποιον με ύποπτα συμπτώματα να το επισημάνουν για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Αν τώρα όλα αυτά σε αγχώνουν, τότε και η γυμναστική στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι και άσχημη ιδέα εδώ που τα λέμε.

Πηγή: www.oneman.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ