Ποια είναι η Trap-Bar που κάνει παιχνιδάκι την πιο οδυνηρή άσκηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτή η περίεργη μπάρα σε βοηθά να σηκώσεις όσα κιλά δεν άντεχες πριν στις άρσεις θανάτου.

Είναι η πιο σαρωτική κίνηση ολικής δύναμης που δημιουργήθηκε ποτέ. Αλλά υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που η συγκεκριμένη άσκηση έχει τη λέξη “θάνατος” στο όνομά της.

Οι αθλητές της άρσης βαρών, οι bodybuilders, οι γυμναστές αλλά και όσοι ηθοποιοί ταινιών δράσης έχουν φτιάξει σώμα υπερήρωα, ορκίζονται στις άρσεις θανάτου, αλλά θα σου πουν και αυτό: Ο μόνος τρόπος για να διαλύσεις την σπονδυλική σου στήλη είναι να σηκώσεις περισσότερα κιλά από όσο αντέχεις. Όσο πιο πολλά τα κιλά τόσο η άσκηση γίνεται επικίνδυνη, με την παραμικρή λάθος θέση ή κίνηση να κοστίζει σοβαρά.

«Οι άρσεις θανάτου βρίσκονται πολύ ψηλά στην πυραμίδα της προπόνησης δύναμης. Θα έλεγα στην κορυφή», λέει ο Dr. John Rusin, έμπειρος προπονητής δύναμης και προσωπικός coach εκγύμνασης των μεγαλύτερων αθλητών powerlifting. «Αλλά αν την εκτελέσεις λάθος ή φερθείς επιπόλαια μπορεί να σε στείλει στον πάτο».

Αν έχεις τη θέληση να προπονηθείς σκληρά, να σηκώσεις μεγάλο φορτίο και να ολοκληρώνεις τις άρσεις θανάτου χωρίς το ρίσκο ενός τραυματισμού, χρειάζεσαι μια πιο ευέλικτη προσέγγιση. «Όταν διαπιστώσεις ότι η παραδοσιακή μπάρα σε κουράζει υπερβολικά ή ότι δεν σε βοηθά να σηκώσεις μεγαλύτερο φορτίο χωρίς φόβο, ήρθε η ώρα να σκεφτείς την παράξενη ξαδέρφη της, την Trap-Bar (ή Hex-Bar)», λέει ο Rusin.

Σε τι διαφέρει η Trap-Bar;
Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη μπάρα μπορεί να σου δώσει ένα ισάξιο αποτέλεσμα με την κανονική, μείον τον πόνο και το ρίσκο τραυματισμού. Σε πολλούς φαίνεται σαν μια ηπιότερη, ευκολότερη και λιγότερο αντρίκια παραλλαγή της κίνησης με κανονική μπάρα. Μερικοί, δεν την θεωρούν καν άρση θανάτου αλλά περισσότερο ημικάθισμα. «Αυτή η σύγχυση οδηγεί πολλούς γυμναζόμενους να προσπερνούν με αδιαφορία την Trap-Bar, και αυτό είναι κρίμα επειδή αυτή η μπάρα μπορεί πραγματικά να τους βοηθήσει να σηκώσουν έως και 20% μεγαλύτερο βάρος με 50% μικρότερη πίεση», τονίζει ο Rusin.

Πώς εκτελείται η άρση θανάτου με Trap-Bar
«Βρισκόμενος μέσα στο πλαίσιο της μπάρας και κρατώντας τα ειδικά χερούλια ανύψωσης με ουδέτερη θέση λαβής, μπορείς να ευθυγραμμίσεις τέλεια το φορτίο με το κέντρο βάρους του σώματός σου», εξηγεί ο προπονητής.

«Η Trap-Bar “παγιδεύει” το φορτίο σε πιο κεντρική θέση και ελαφρώς ψηλότερα από το κέντρο βάρους του σώματός σου, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο τραυματισμού και δημιουργώντας την αίσθηση ευκολότερης άρσης».

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις μην περιμένεις να φτιάξεις σώμα
  • Άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια
  • Η Stefanie Cohen σήκωσε 220 κιλά στις «άρσεις θανάτου» και σόκαρε τον πλανήτη!
  • Ο 40άρης bodybuilder που είναι κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες στις «Άρσεις Θανάτου»
  • ΣΟΚ: 77χρονη γιαγιά γυμνάζεται και σηκώνει 100 κιλά στις άρσεις θανάτου! (VIDEO)
  • Άρσεις Θανάτου: Πώς να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη τεχνική
loading...