Ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

"Η καλύτερη ώρα της ημέρας για άσκηση είναι εκείνη που ξέρετε ότι μπορείτε να τηρήσετε με συνέπεια, καθώς τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας συνδέονται άμεσα με τη σταθερότητα και την ποσότητα σε βάθος χρόνου" εξηγεί ο Russell Pate, PhD, καθηγητής Επιστήμης της Άσκησης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Arnold του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα.

Δεν είναι μόνο η ώρα, αλλά και το πού βρίσκεστε το είδος της δραστηριότητας, με ποιον θα ασκηθείτε μαζί και πού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στο να βρείτε ποια ώρα είναι ιδανική για να γυμνάζεστε αλλά και για να γυμνάζεστε με σταθερότητα.

"Κάθε άνθρωπος θα έχει διαφορετικές προτιμήσεις και προδιάθεση αναφορικά με το πώς αντιδρά στην άσκηση σε διαφορετικές στιγμές μέσα στη μέρα" εξήγησε ο ειδικός.

Για παράδειγμα, αν ξέρετε ότι θα είστε πιο συνεπείς αν γυμνάζεστε μαζί με έναν φίλο, τότε η παρέα έχει μεγαλύτερη σημασία από την επιλογή της ώρας. Από την άλλη πλευρά, άλλοι άνθρωποι προτιμούν τη μοναξιά γιατί αυτή τους επιτρέπει να συγκεντρώνονται καλύτερα, οπότε εδώ ο παράγοντας "ώρα" είναι πιο σημαντικός.

Οι βιορυθμοί επίσης κάθε ανθρώπου παίζουν ρόλο, γι’ αυτό και δεν υπάρχει σαφής κανόνας. Υπάρχουν οι πρωινοί τύποι, που αποδίδουν πολύ καλύτερα το πρωί και η άσκηση τους ενεργοποιεί για ένα καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας τους. Άλλοι, αποδίδουν πολύ καλύτερα το βράδυ, όταν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ημέρας και η γυμναστική είναι η ώρα που αφιερώνουν για τον εαυτό τους.

Αποδίδει διαφορετικά η άσκηση σε διαφορετικές ώρες της ημέρας; Πιθανότατα, καθώς έχουν βγει αρκετές μελέτες που υποστηρίζουν αυτή την άποψη με στοιχεία. Ωστόσο, επειδή η συνέπεια παίζει μεγαλύτερο ρόλο, επιλέξτε για τη γυμναστική σας την ώρα που σας βολεύει και που είναι πιθανότερο να παραμείνετε σταθεροί στο πρόγραμμά σας και σίγουρα θα απολαύσετε όλα τα οφέλη της άσκησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ