Οι καλύτερες ασκήσεις για να είσαι fit μεγαλώνοντας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η άσκηση μετά τα 40 θέλει τον τρόπο της για να είναι αποδοτική και στο Harvard γνωρίζουν ποιος είναι αυτός.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που είναι καλύτερες από τις άλλες, σύμφωνα με το Harvard. Αν τις εντάξεις στο πρόγραμμά σου όσο είσαι ακόμη νέος, τότε ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευγνωμονεί, καθώς χάρη σε αυτές θα τα έχεις καταφέρει στο να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση μεγαλώνοντας. Αλλά ακόμα και αν ξεκινάς την άσκηση μετά τα 40, οι ίδιες ασκήσεις θα σε ωφελήσουν στο να έχεις ένα fit σώμα, αλλά και να μπορείς να κινείσαι πιο εύκολα, χωρίς πόνους ή άλλα προβλήματα.

Γύμνασε τον πυρήνα του σώματός σου

Ίσως όσο είσαι νέος αυτό που σε νοιάζει είναι το να έχεις ένα όμορφο σώμα, με αναπτυγμένο μυικό σύστημα. Στο μέλλον, όμως, αυτό που θα θέλεις πιο πολύ είναι το σώμα σου να είναι λειτουργικό: Να μπορείς να κινείσαι με άνεση, χωρίς να σε δυσκολεύουν οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου.

Για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να έχεις γυμνασμένο κορμό. Ένας δυνατός κορμός βοηθάει στην καλύτερη κίνηση αλλά και στην ευκολία του π.χ. να σκύβεις χωρίς να φοβάσαι μην σε πιάσει η μέση σου.

Σύμφωνα με το Harvard, το να δουλεύεις στο να δυναμώνεις τον κορμό σου είναι ουσιώδες για την υγεία σου και γίνεται ακόμα περισσότερο καθώς μεγαλώνεις. Ο δυνατός κορμός είναι χρήσιμος για να έχεις καλή ισορροπία και επίσης για την καλή λειτουργία των κοιλιακών σου μυών που με τη σειρά τους συνεισφέρουν στο να έχεις δυνατή μέση, γλουτούς και χέρια.

Η σανίδα και οι παραλλαγές της

Ποια είναι, λοιπόν, η top άσκηση για να είσαι σε φόρμα και με λειτουργικό κορμό; Η σανίδα. Ακόμα και στη 'βασική' της εκδοχή, αν έχεις δοκιμάσει να κρατηθείς σε θέση σανίδας για μερικά λεπτά, καταλαβαίνεις ότι γυμνάζεις, πέρα από τους κοιλιακούς σου, σχεδόν όλο σου το σώμα.

Εκτός από τη 'βασική' εκδοχή της σανίδας, βέβαια, μπορείς να δοκιμάσεις την πλάγια, την άσκηση Spider-Man και άλλες παραλλαγές της, όπως την ανάποδη γέφυρα ή αυτήν κατά την οποία παίρνεις θέση σανίδας με τα πόδια στο έδαφος και μετά εκτείνεις αντίθετο χέρι-πόδι, εναλλάξ - οι δύο τελευταίες παραλλαγές, μάλιστα, είναι οι ιδανικές για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ