Μπορείς να γυμναστείς ενώ έχεις πιεί αλκοόλ;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σκέφτεσαι πως είναι καλή ιδέα να πας στο γυμναστήριο αφού έχεις πιεί μερικά ποτηράκια κρασί ή ακόμη και ουίσκι.

Δεν είμαστε εδώ για να σε κρίνουμε, αλλά είτε κάνεις «μεθυσμένη yoga», είτε πίνεις τα κρασάκια σου στο σπίτι και μετά πας γυμναστήριο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Πιστεύεις πως είναι μια καλή ιδέα να πηγαίνεις γυμναστήριο ενώ έχεις καταναλώσει μια κάποια ποσότητα αλκοόλ; Ο διδάκτωρ και ψυχολόγος Paul Hokemeyer θεωρεί πως δεν είναι και ότι πιο έξυπνο σκέφτηκες ποτέ στη ζωή σου.

Είναι σημαντικό να είσαι παρούσα και νηφάλια όταν γυμνάζεσαι, και όπως καταλαβαίνεις το αλκοόλ δεν βοηθάει πολύ. Ο Hokemeyer εξηγεί ότι το αλκοόλ είναι μια χημική ένωση που έχει «βαθιά επίδραση στο πολύπλοκο δίκτυο νευρώνων aka τον εγκέφαλό μας». Όταν βάζουμε αλκοόλ στο σώμα μας, τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται κάπως, αφού άμεσα αρχίζει να επηρεάζεται το πόσο καλά σκεφτόμαστε, πόσο καλά κινούμαστε και πόσο σωστά αξιολογούμε τους κινδύνους.

Σε αντίθεση με την καφεΐνη, που είναι ένα διεγερτικό που έχει ελάχιστες θερμίδες και επιταχύνει το μεταβολισμό, το αλκοόλ είναι ένας καταστολέας του νευρικού συστήματος που επιβραδύνει τα πάντα. Μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητά σου να κάψεις ενέργεια και να προσθέσεις μυϊκή μάζα.

Επίσης ο κίνδυνος να τραυματιστείς είναι μεγάλος, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιαδήποτε δραστηριότητα όταν έχεις πιεί αλκοόλ, είτε έχεις μεθύσει (κάνεις κεφάλι), είτε όχι. Σημασία έχει επίσης το πόσο πρέπει να περιμένεις για να γυμναστείς αφού έχεις καταναλώσει κάποια ποσότητα αλκοόλ. Η απάντηση είναι όσο περισσότερο μπορείς.

Το συκώτι σου σκέψου θέλει γύρω στη μία ώρα για να μεταβολίσει ένα ποτό, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της California. Και αυτό εάν έχεις πιεί ένα ποτήρι μόνο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεσαι το αλκοόλ και το πόσο μεθυσμένη είσαι, όπως το φύλο ή τυχόν φάρμακα που παίρνεις. Έτσι είναι καλύτερο να περιμένεις όσο περισσότερο γίνεται.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να επιταχύνεις τα πράγματα και να πας νωρίς στο γυμναστήριο, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα, είναι το να πιείς πάρα πολύ νερό. Έτσι και θα ενυδατωθείς και θα αποβάλεις πιο γρήγορα το αλκοόλ από το σώμα σου.

 001 xtreme

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ