Μείνε σε φόρμα με 20 λεπτά άσκησης την ημέρα στο σπίτι

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Χρειάζεστε 20 λεπτά και καλή διάθεση για να δοκιμάσετε το παρακάτω πρόγραμμα ασκήσεων, το οποίο είναι δεδομένο ότι αν το κάνετε κάθε μέρα στο σπίτι θα μείνετε σε καλή κατάσταση και σταδιακά θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Ο Κορωνόϊός μας έχει “κλείσει” σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προπονούμαστε.

Έτσι, είτε είστε δρομέας, είτε κάνετε κάποια άλλη προπόνηση, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας τονώσουν και γίνονται με σχετική ευκολία στο σπίτι.

Πρόκειται για ένα 20λεπτο πρόγραμμα Cross Training ή αλλιώς κυκλική διαλειμματική προπόνηση με συγκεκριμένες ασκήσεις που δουλεύουν πάνω σε μυικές ομάδες που βοηθούν τον οργανισμό σου να ενεργοποιηθεί.

Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος, πηγαίνεις με το δικό σου ρυθμό.

Πως γίνεται; Παρακάτω θα δεις 5 ασκήσεις και θα πρέπει να κάνεις 15 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Στο τέλος έχεις 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση και μετά ξεκινάς πάλι από την αρχή. Στα 20 λεπτά σταματάς, όσα σετ και αν έχεις κάνει.

Αν χρειαστείς ξεκούραση ενδιάμεσα στις ασκήσεις μπορείς να το κάνεις, αλλά για 30 δευτερόλεπτα. Σκοπός είναι να ανεβαίνουν οι σφυγμοί, να πέφτουν και να ανεβαίνουν ξανά. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείς τον μεταβολισμό που συνεχίζει να… δουλεύει αρκετές ώρες μετά την άσκηση.

Δες το βίντεο

 

 

Πηγή: runnfun.gr

001 xtreme

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ