Είναι προτιμότερο να γυμνάζεσαι σερί ή να κάνεις διαλείμματα;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που υπάρχουν σχετικά με την προπόνηση, σχετίζεται με το αν πρέπει ή όχι να "σπας" τη γυμναστική σου κάθε μέρα και να προπονείσαι περισσότερες φορές από λιγότερο χρόνο κάθε φορά.

Πολλοί λένε, πως είναι προτιμότερο να αφιερώσεις 30 λεπτά από το χρόνο σου για να κάνεις κάποιες ασκήσεις, παρά να κάνεις 3 δεκάλεπτα γυμναστικής διαφορετικές ώρες μέσα σε μια μέρα.

Αυτό, είναι ψέμα και επιβεβαιώνεται από πληθώρα ερευνών πως δεν παίζει κανένα ρόλο το αν θα κάνεις σερί την προπόνησή σου ή όχι.

Τα Centers for Disease Control συνιστούν 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης φυσικής δραστηριότητας, αλλά δεν έχει σημασία αν κάνεις αυτά τα λεπτά σε μία προπόνηση ή εάν σπας την προπόνηση σε τρία 10λεπτα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS One έδειξε ότι μια προπόνηση 10 λεπτών με υψηλή ένταση είχε τα ίδια πλεονεκτήματα με μια προπόνηση 45 λεπτών. Είτε κάνεις διάδρομο για 30 λεπτά πριν πας στη δουλειά είτε τρέχεις τρεις φορές την ημέρα για 10 λεπτά το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ ο στόχος παραμένει ο ίδιος: κινείσαι!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ