Αυτό είναι το πιο ενοχλητικό μειονέκτημα της άσκησης - Πώς θα το ξεπεράσετε

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη υγείας, έχει όμως και ένα μειονέκτημα που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ενοχλητικό. Δείτε ποιο είναι αυτό και λάβετε τα μέτρα σας.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής για την υγεία και τη διάθεσή μας. Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα που προκαλείται όταν δεν λαμβάνουμε τα σωστά μέτρα. Πρόκειται για την πρόκληση δερματικών ερεθισμών και ακμής, αυτών των δυσάρεστων δερματικών ενοχλήσεων.

Ειδικοί από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας εξήγησαν ότι η άσκηση σε συνδυασμό με την εφίδρωση αυξάνει τη λιπαρότητα του δέρματος και, σε συνδυασμό με την εναπόθεση ρύπων και βακτηρίων στην επιδερμίδα, μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση ακμής. Έτσι, συστήνουν τη σωστή υγιεινή πριν και μετά την προπόνηση για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Elizabeth Bahar Houshmand, «δεδομένου ότι τα μικρόβια ευδοκιμούν στα γυμναστήρια, η καλή υγιεινή είναι απαραίτητη ώστε να αποτρέψουμε την απόφραξη των πόρων και την εξάπλωση επιβλαβών βακτηρίων».

Κατά τις οδηγίες της Δρ. Houshmand:

-Επιλέξτε καθαρά, άνετα ρούχα που δεν «κολλάνε» στο δέρμα σας.
-Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν από την προπόνηση.
-Εφαρμόστε αντιηλιακή κρέμα στο δέρμα όταν ασκείτε έξω στον ήλιο.
-Σκουπίζετε τακτικά τον ιδρώτα με μια πετσέτα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.
-Απολυμάνετε τον κοινόχρηστο εξοπλισμό πριν τον χρησιμοποιήσετε.
-Πλυθείτε με ζεστό νερό αμέσως μετά την προπόνηση.
-Φορέστε καθαρά ρούχα μετά το ντους.

«Να θυμάστε ότι η ακμή μπορεί να οφείλεται σε πλήθος παραγόντων όπως γενετικοί παράγοντες, οι ορμόνες, το άγχος ή η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής», ανέφερε η Δρ. Houshmand και συμπλήρωσε «αν εφαρμόσετε τις παραπάνω οδηγίες και το πρόβλημα της ακμής παραμένει, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, καθώς ενδέχεται να συντρέχει κάποια άλλη παθολογική αιτία».

Πηγή: ygeiamou.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ