Ασκήσεις για να αυξήσεις την ευλυγισία στο σώμα σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Βλέπεις ότι δεν... στρίβεις με ευκολία και ότι το σώμα σου έχει αρχίσει να γίνεται ένα αργοκίνητο καράβι; Τότε, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικές απλές ασκήσεις για να τονώσεις τους μυς της πλάτης, να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και να αυξήσεις την ευλυγισία του σώματος.

Ακολούθησε το πρόγραμμα αυτό και εκτός από την ευκαμψία, θα δεις διαφορά και στη μέση. Αφού οι πόνοι και οι ενοχλήσεις που σε ταλαιπωρούν θα εξαφανιστούν. Είναι πολύ απλό. Όταν τονώνεις τους μύες γύρω από τη μέση και την πλάτη, τότε το σώμα σου καταπονείται λιγότερο στις καθημερινές του δραστηριότητες. 

 

Τι είναι όμως αυτό που μου προκαλεί τον πόνο στη μέση;

Σύμφωνα με την Ιατρό Ειδική Παθολόγο Αναστασία Μοσχοβάκη ο πόνος στη μέση είναι πολύ συνηθισμένος σε άνδρες, αλλά και σε γυναίκες: "Πόνο στη μέση εμφανίζει κάποια στιγμή στην ζωή του, πάνω από το 80% του πληθυσμού. Παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για «πιάσιμο», που οφείλεται σε ορισμένες κακές συνήθειες της καθημερινότητας και παράγοντες  ιδιαίτερα διαδεδομένους  στον πληθυσμό, ένα υπολογίσιμο ποσοστό οφείλεται σε οργανικά προβλήματα".

 

5 συμβουλές για να προλάβεις τους πόνους στη μέση

1. Φυσικά η γυμναστική. Η σωστή συστηματική αεροβική άσκηση που γίνεται με κατάλληλα αθλητικά υποδήματα και ακολουθεί τον  κανόνα καλή προθέρμανση-άσκηση-καλή αποθεραπεία είναι πολύ ευεργετική για την πρόληψη της οσφυαλγίας. Προγράμματα άσκησης που περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση κοιλιακών-ραχιαίων είναι ωφέλιμα.

2. Κατανάλωσε πολλά υγρά. "Η αφυδάτωση συνδέεται με αυξημένα ποσοστά συγκέντρωσης αλάτων στο νεφρό και επεισόδια οσφυαλγίας" εξηγεί Αναστασία Μοσχοβάκη. Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνεις εξαρτάται και από την συνολική υγεία και τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχεις. Γενικώς πάντως εφόσον είσαι υγιής, φρόντισε να πίνεις πάνω από οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως.

3. Μην αμελείς την προληπτική περιοδική ιατρική εξέταση, για την πρώιμη αποκατάσταση ορισμένων προβλημάτων. Ορισμένες διαταραχές χωρίς συμπτώματα, όπως  η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου, της χοληστερόλης  και του ουρικού οξέος του αίματος, συνδέονται με επεισόδια οσφυαλγίας. 

4. Παράγοντες που καταπονούν τη σπονδυλική στήλη, προκαλούν πόνους και πρέπει να αποφεύγονται, είναι η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη ορθοστασία, η κακή στάση του σώματος, γυμναστικές δραστηριότητες που δεν γίνονται σωστά, τα «ψηλά» τακούνια.
5.Είναι σημαντικό να προστατεύεις την πλάτη σου κατά τις καθημερινές δραστηριότητες. 

- Να αποφεύγεις να σηκώνεις βάρη! Σε περίπτωση άρσης βαρών, λύγισε τα πόδια και μην σκύβεις για να σηκώσεις βάρος. - Φρόντισε στη δουλειά να χρησιμοποιείς καρέκλα με στήριγμα για τα χέρια και να έχεις την κατάλληλη στάση (ευθυτενής), 

- Να κοιμάσαι καλά και σε σωστό στρώμα. Οι ειδικοί λένε πως η σωστή θέση για ύπνο είναι εκεί που δεν αισθάνεσαι πόνο. Όπως καταλαβαίνεις, η κατάλληλη θέση ύπνου είναι δική σου υπόθεση. Αν κοιμάσαι μπρούμυτα, φρόντισε να έχεις το ένα πόδι λυγισμένο προς το ύψος της μέσης. Τέλος, αν κοιμάσαι ανάσκελα, καλό είναι να ακουμπά η μέση σου στο στρώμα και να μην ειναι στον..."αέρα"!

Η άσκηση

 

 

 

 

 

  

 

Η συμβουλή: Οι ασκήσεις ευκαμψίας για την πλάτη και την μέση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για άτομα που έχουν προβλήματα δισκοκοίλης στην σπονδυλική στήλη, αυχενικό ή άλλο πρόβλημα στην περιοχή. Δεν συνίσταται λοιπόν για άτομα με παρόμοια προβλήματα χωρίς την επίβλεψη και βοήθεια ειδικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς μοιάζει ένας άντρας με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους στο σώμα του
  • «Χτίσε» τους μύες της πλάτης με μια άσκηση!
  • Αυτές είναι οι 7 τροφές που αυξάνουν την σωματική αντοχή
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
  • Το πρόγραμμα προπόνησης του Arnie για να χτίσεις κολοσσιαίους μύες
  • Πώς να διατηρήσετε γυμνασμένο σώμα όλο το καλοκαίρι
loading...