Αρκεί να γυμνάζεσαι μόλις 3,5 ώρες την εβδομάδα;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλοι γνωρίζουν τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία, αλλά πολλοί νομίζουν πως πρέπει να πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο και να προπονούνται ατελείωτες ώρες για να δουν κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι λάθος.

Μια νέα έρευνα έδειξε πως και λίγες μόνο ώρες άθλησης κάθε εβδομάδα, μπορούν να σου χαρίσουν κάτι ανεκτίμητο: τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής ακόμα!

Δες τι έδειξε η νέα έρευνα και πλέον δεν έχεις κανένα λόγο για να μην αθλείσαι, έστω και λίγο.

Μία νέα βρετανική έρευνα από το το King’s College του Λονδίνου, η οποία δημοσιεύθηκε στο Archives of international medicine, υποστηρίζει ότι 3,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα κάνουν το σώμα σου να δείχνει και να νιώθει έως και 10 χρόνια νεότερο.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της γυμναστικής εντοπίζονται κυρίως σε αερόβια αθλήματα όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της βιολογικής ηλικίας και της άθλησης, καθώς και το DNA και τα γονίδια από 2.401 ζευγάρια διδύμων αδελφών, όπου ο ένας αθλούταν συστηματικά, ενώ ο άλλος ακολουθούσε καθιστική ζωή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που έτρεχαν ή ασχολούνταν με αερόβια αθλήματα ήταν έως και 10 χρόνια βιολογικά νεότεροι από τους υπολοίπους.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ