O χάρτης με τα πιο ασφαλή μέρη του κόσμου για να γλιτώσετε από πυρηνικά

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Απάντηση στο ερώτημα που να πάει κάποιος αν θέλει να γλιτώσει από πυρηνική επίθεση, προσπαθεί να δώσει ο Independent.

Από την πρώτη στιγμή που η διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία, πήρε την μορφή της εισβολής, όλος ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί για ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο. Μία ανησυχία που έγινε ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για να τεθούν σε επιφυλακή τα όπλα αυτά της χώρας του.

Τις προηγούμενες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία λίστα με τα 10 πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος μαζί του, σε ενδεχόμενη επίθεση με πυρηνικά, ενώ ο Indypendent επιχείρησε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που έχουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη.

Με τις ΗΠΑ και την Ρωσία να είναι στο επίκεντρο ενός τέτοιου εφιαλτικού σεναρίου από τη στιγμή που έχουν τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω χάρτη λοιπόν, ως ιδανικές φαντάζουν οι χώρες που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο. Η Λατινική Αμερική δηλαδή και η Αφρική.

Χάρτης πυρηνικών

Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η θα υπάρξουν αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία, το όζον θα μειωνόταν, οι καλλιέργειες θα είναι πιο δύσκολες, θα έχουμε ξηρασίες, ενώ θα αυξηθούν οι περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του δέρματος.

Άρα, εκτός από την επιλογή του μέρους στη Νότια Αμερική και στην Αφρική, το μέρος αυτό δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ζεστό και να έχει άφθονους πόρους τροφίμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ