7 στους 10 Έλληνες επιθυμούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πρώτη μεγάλη έρευνα από την αρχή της πανδημίας για την άθληση ολοκληρώθηκε και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά.

Αυτό που καταδεικνύει η έρευνα είναι ότι ένα συντριπτικό ποσοστό πολιτών έχει επηρεαστεί αρνητικά από την παύση λειτουργίας των χώρων άθλησης και επιθυμεί άμεσα την επαναλειτουργία των οργανωμένων ανοιχτών αλλά και να επιστρέψει σύντομα και στα κλειστά γυμναστήρια.

Τα στοιχεία της έρευνας

Από τις 9-16 Μαρτίου 2021 και σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 ατόμων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 25-65 ετών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν την άποψη τους σε σχέση με την παύση λειτουργίας των επιχειρήσεων άθλησης ενώ εξέφρασαν και τη γνώμη τους για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα:

Για 7 στους 10 ερωτηθέντες (71%) η παύση λειτουργίας των χώρων άθλησης δημιουργεί από αρνητικά συναισθήματα λόγω των συνεπειών της έλλειψης από την λειτουργία τους έως και έντονη δυσαρέσκεια, με την πεποίθηση ότι το μέτρο είναι υπερβολικό και θα μπορούσε με τους κατάλληλους κανονισμούς υγιεινής να αποφευχθεί.

Η αναλογία αυτή γίνεται μεγαλύτερη (8 στους 10), ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή το κοινό που επισκεπτόταν χώρους άθλησης/εκγύμνασης πριν την πανδημία με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας ωστόσο ήταν το συντριπτικό ποσοστό των συμμετεχόντων που απάντησαν θετικά στην πιθανότητα άσκησης σε τακτική βάση σε ανοιχτούς οργανωμένους χώρους άθλησης με τήρηση συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας.

Τρόπος σωματικής άσκησης μετά την άρση της απαγόρευσης

Ειδικότερα, 74% (7 στους 10 ερωτηθέντες) δηλώνει ότι θα επιστρέψει σε ανοιχτούς χώρους προπόνησης. Εξαιρετικά σημαντικό όμως, δεδομένων των συνθηκών, είναι και το γεγονός ότι και τα γυμναστήρια διατηρούν τη δυναμική τους με το 57% (6 στους 10 ερωτηθέντες) να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ασκείται σε κλειστούς χώρους προπόνησης, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής.

Από την άλλη, στο ερώτημα για το ποια μέτρα θεωρούν απολύτως απαραίτητα για την επιστροφή στους χώρους εκγύμνασης, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν μέτρα προστασίας που ήδη λαμβάνονταν σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ενδεικτικά αναφέρονται για τους κλειστούς χώρους προπόνησης: οι απολυμάνσεις επιφανειών ανά τακτά χρονικά διαστήματα (81%) , η απολύμανση εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση (79%) και η προσέλευση αθλούμενων βάσει τετραγωνικών (73%) ενώ για τους ανοιχτούς χώρους προπόνησης: η απολύμανση εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση (67%), η τήρηση αποστάσεων με ειδική σήμανση (66%) και οι απολυμάνσεις επιφανειών ανά τακτά χρονικά διαστήματα (64%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Focus Bari για λογαριασμό της Holmes Place Greece.

Πηγή: Capital.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ