Γυμναστική σε παιδικό σταθμό: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα!

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Παιδικός σταθμός εντάσσει στο ημερήσιο πρόγραμμα του την γυμναστική, κατόπιν πρωτοβουλίας μίας εκ των εκπαιδευτικών.

Παιδικός σταθμός εντάσσει στο ημερήσιο πρόγραμμα του την γυμναστική, κατόπιν πρωτοβουλίας μίας εκ των εκπαιδευτικών, που παρατήρησε ότι οι μικροί μαθητές δεν είχαν αναπτύξει τις κινητικές ικανότητες που θα έπρεπε.

Οι μαθητές στον εν λόγω σταθμό ξεκινούν την ημέρα τους με ασκήσεις και διατάσεις ειδικά σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την κινητικότητα τους.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα γυμναστικής
Παίζουν με μπάλες, κάνουν σανίδα και κάψεις, ισορροπούν σε μπάλες και τα χαμόγελα δεν σταματούν.

Η εκπαιδευτικός του παιδικού σταθμού, Cindy Condon-Duffy, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρατήρησα ότι τα παιδιά στην συγκεκριμένη ηλικία, δεν έχουν καλή ισορροπία ούτε τόσο δυνατό κορμό όσο θα έπρεπε».

Πέρυσι το πρόγραμμα εκγύμνασης των μικρών μαθητών τέθηκε σε εφαρμογή ενώ οι υπεύθυνοι του σταθμού μεριμνώντας συμβουλεύτηκαν παιδίατρο, φυσιοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.

 

 

Ποια τα οφέλη του για τους μαθητές
Οι θεραπευτές, πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα στο παιδικό σταθμό, ζήτησαν από τους μαθητές να κάνουν ορισμένες κινήσεις, που κάνουν τα παιδιά στην ηλικία τους και αποκαλύπτουν ταυτόχρονα την κινητικότητά τους, όπως το να πηδήξουν, να πιάσουν αντικείμενα και να τρέξουν.

Έμειναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι μαθητές δεν είχαν καταφέρει να αναπτύξουν τις κινητικές ικανότητες των υπόλοιπων παιδιών.

Η εκπαιδευτικός του παιδικού σταθμού πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά ακολουθούν μία καθιστική ζωή, κλεισμένα στο σπίτι.

«Τώρα τα παιδιά είναι πιο συγκεντρωμένα, ακούν τις δασκάλες τους, ορίζουν καλύτερα τις κινήσεις τους. Μυαλό και σώμα ενδυναμώνονται, μέρα με την μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παιχνίδι και ανάπτυξη
Το παιχνίδι σε συνδυασμό με την φυσική δραστηριότητα είναι καίριας σημασίας για την σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών υποστηρίζουν επιστήμονες και ερευνητές.

Πολλοί μάλιστα από αυτούς τονίζουν ότι τα προβλήματα ενδέχεται να ξεκινήσουν νωρίτερα αν τα μωρά δεν περνούν αρκετές ώρες παίζοντας στο πάτωμα.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ