«Κραυγή» αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για δύο μήνες παρατείνεται το λουκέτο στα γυμναστήρια. Δύσκολο προμηνύεται το άμεσο μέλλον για τους ιδιοκτήτες.

Τα γυμναστήρια, κλειστά από τον Μάρτιο, αναμένεται να ανοίξουν στο 7ο, και τελευταίο, στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για την άρση των μέτρων.

Οι επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο θα ανοίξουν στα μέσα με τέλη Ιουνίου και αυτό εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμείνει καλή κατά το επόμενο διάστημα.

Η παράταση του λουκέτου δε δυσαρέστησε όμως μόνο τους αθλούμενους στα γυμναστήρια αλλά και τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Η Έβελυν Ζώτου, ιδιοκτήτρια γυμανστηρίου, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα του επαγγέλματος, μιλώντας στον Τ/Σ Mega. «Έχουμε κλείσει από τις 13 Μάρτη, τρέχουν όλα τα πάγια έξοδα και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει» ανέφερε.

Ωστόσο, «το γυμναστήριο είναι 400 τ.μ και θα μπορούσαν κάλλιστα να γυμνάζονται μέχρι 40 άτομα. Και εμείς θέλουμε την ασφάλεια των ανθρώπων», συνέχισε. Πρότεινε δε τη «λύση» των ραντεβού, όπως θα ισχύσει στα κομμωτήρια: «Μπορούμε να κλείνουμε ραντεβού να είμαστε σε απόσταση, να κάνει ο ασκούμενος γυμναστική και να φύγει. Να φοράει τα μάσκα του όπως και εγώ».

«Αν μείνουμε κλειστά μέχρι τον Ιούνιο θα κλείσει η επιχείρηση», κατέληξε η κ. Ζώτου, εκφράζοντας την αγωνία της για το μέλλον.

Οι εναλλακτικές για τους αθλούμενους

Η είδηση που σίγουρα δυσαρέστησε όσους ανέμεναν μία ταχύτερη επιστροφή τους στα προγράμματα εκγύμνασης που παρακολουθούσαν επιβεβαιώθηκε χθες και δια στόματος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα πως «τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με κανόνες».

Σημειώνεται πως εναλλακτική στους ενδιαφερόμενους μπορούν ίσως να αποτελέσουν οι ανοιχτοί χώροι άθλησης, στους οποίους περιλαμβάνονται τα αθλητικά γήπεδα και άλλοι υπαίθριοι χώροι, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε εξάλλου στο διάγγελμά του πως η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι αθλούμενοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες.

001 xtreme

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ