Οι 7 αρνητικές παρενέργειες του καφέ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η αλήθεια είναι ότι ο καφές είναι ένα εκπληκτικό τονωτικό. Από την άλλη, ο καφές είναι εθιστικός και, ειδικά, σε μεγάλες ποσότητες έχει κάποιες παρενέργειες που δεν είναι και πολύ καλές για την υγεία. 

Διαβάστε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες που θα σας κάνουν να σκεφτείτε την πιθανότητα να κόψετε τον καφέ.

– Η καφεΐνη ενισχύει τη ροή των ορμονών του άγχους, που αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους, της αϋπνίας, της μυϊκής έντασης και σε κάνουν πιο ευερέθιστο.

– Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και διαταραχές της προσοχής που δυσκολεύουν την προσπάθεια συγκέντρωσης.

– Η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και κούραση, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε κουρασμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

– Η καφεΐνη αφυδατώνει το σώμα.

– Η καφεΐνη μπορεί να φέρει ευαισθησία στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα το σώμα σας να μην μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρό του.

– Η καφεΐνη αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης, κάτι που είναι καλό αν σε κυνηγάει μία αρκούδα στο δάσος, αλλά όχι και τόσο καλό αν απλά απαντάς σε email.

– Ο εθισμός στον καφέ είναι ακριβός. Σκεφτείτε να πίνετε εκτός σπιτιού δύο καφέδες από 2,5 ευρώ τον καθένα. Χοντρικά μιλάμε για 1.300 ευρώ μόνο τις εργάσιμες ημέρες.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Κάνναβη: Ποιες είναι οι παρενέργειες και οι ιατρικές χρήσεις της
  • 10 superfoods που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ!
  • 10 πράγματα που θα σας ξυπνήσουν καλύτερα από τον καφέ!
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα διαβόητα Goji berries;
  • Βάλτε βούτυρο στο καφέ και χάστε κιλά!
  • Πιείτε καφέ για καλύτερο... ύπνο!
loading...