5 μύθοι για τη μυϊκή ενδυνάμωση των γυναικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Καταρρίψτε τους μύθους για τα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης!

Αναμφίβολα, έχετε ακούσει μύθους για το πώς οι γυναίκες θα έπρεπε ή όχι να συμμετάσχουν σε ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι ακόλουθοι μύθοι έχουν αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα υπέροχο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Μύθος 1: Εάν σηκώνετε βάρη, θα γίνετε ογκώδης

Όλοι έχουμε ακούσει για το πώς η πανέμορφη Γκουίνεθ Πάλτροου δεν σηκώνει τίποτα πάνω από 1,5 κιλά, όταν γυμνάζεται καθημερινά. Η ιδέα είναι ότι θέλει να διατηρήσει μακριούς και λεπτούς μύες. Ωστόσο, μπορείτε να σηκώνετε μεγαλύτερα βάρη, χωρίς να αποκτήσετε ογκώδεις μύες. Με την άρση βαρών θα αισθανθείτε δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, καθώς χτίζετε υγιείς μύες. Σηκώνοντας μεγαλύτερα βάρη θα αποκτήσετε μια σφριγηλή εμφάνιση, διότι θα κάψετε το λίπος που υπάρχει στο μυ.

Μύθος 2: Η αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους

Παρά το γεγονός ότι η αερόβια άσκηση μπορεί ασφαλώς να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό όπλο κατά του βάρους. Αν δεν σας αρέσουν στην ουσία οι αερόβιες ασκήσεις, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης που θα σας βοηθήσουν επίσης να χάσετε βάρος. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης προκαλούν αποδόμηση και επαναδόμηση των μυών, για τις οποίες το σώμα σας χρειάζεται να καταβάλει ενέργεια και να κάψει θερμίδες.

Μην ξεχνάτε ότι η διατροφή είναι τελικά ο πιο σημαντικός παράγοντας για την απώλεια βάρους. Ενδέχεται να μην καταφέρετε να ικανοποιήσετε όλους τους στόχους σας για να χάσετε βάρος αλλάζοντας αποκλειστικά την διατροφή, ωστόσο η προσαρμογή της διατροφής σας ενδέχεται να οδηγήσει σε τεράστια μεταβολή του βάρους σας.

Μύθος 3: Υπάρχει ένα τέλειο πρόγραμμα κατάλληλο για όλους

Δεδομένου ότι ο καθένας είναι μοναδικός, δεν υπάρχει στην ουσία τρόπος για να προβλέψουμε πώς ή κάθε νέα δίαιτα ή ένα πρόγραμμα εκγύμνασης θα είναι κατάλληλο για εσάς. Ένα πρόγραμμα που αλλάζει εντελώς τη ζωή ενός φίλου ίσως να μην είναι πολύ αποτελεσματικό για εσάς. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό, το θέμα είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές μέχρι να βρείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Μύθος 4: Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης πρέπει να αποφεύγονται από τις ηλικιωμένες γυναίκες

Παρά τις κάποιες ανησυχίες ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορεί να είναι επικίνδυνες για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν φθάσει στην εμμηνόπαυση, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις αυτές μπορεί να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες να διατηρήσουν την οστική τους πυκνότητα και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα τους. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βελτιώνουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, το διαβήτη, την κατάθλιψη και τους πόνους της πλάτης. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις ηλικιωμένες γυναίκες να ακολουθούν τακτικά ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης!

Μύθος 5: Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ασκήσεων.

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη για τις γυναίκες να μειώνουν τα βάρη στους αλτήρες, ενώ, από την άλλη, οι άνδρες να ολοκληρώνουν έντονες ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως σκουώτ, έλξεις και πιέσεις. Όταν μια γυναίκα εκτελεί τις ίδιες ασκήσεις όπως ο άνδρας, ο άνδρας θα αποκτήσει όγκο, η γυναίκα όμως θα επιτύχει μια ελκυστική και σφριγηλή εμφάνιση.

Ένα από τα κύρια προβλήματα για τις γυναίκες αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν σηκώνουν βάρη, οπότε οι λίγες γυναίκες που είναι αρκετά γενναίες να συμμετάσχουν σε έντονες ασκήσεις ενδυνάμωσης θεωρούνται ως μη φυσιολογικές. Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να επωφεληθούν από όλες τις διαφορετικές επιλογές των ασκήσεων ενδυνάμωσης που είναι διαθέσιμες για τους άνδρες!

Δημοσίυεση: www.holmesplace.com με την άδεια της DailyHealthPost.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ