Το όσπριο που βοηθά στις αϋπνίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί γενικά να αποφεύγουμε τα όσπρια το βράδυ, καθώς είναι πιο δύσπεπτα και φοβόμαστε μήπως μας κρατήσουν ξύπνιους, ωστόσο ένας διατροφολόγος μας συστήνει το πιο εναλλακτικό σνακ για όνειρα γλυκά.

Όπως αναφέρει στο Mind Body Green η διατροφολόγος Jessica Cording, τα ρεβίθια είναι το καλύτερο σνακ πριν τον ύπνο. Όπως αναφέρει, τα ρεβίθια είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν το σώμα μας να παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που κατασκευάζεται από την τρυπτοφάνη (αμινοξύ του οποίου η συγκέντρωση στο αίμα αυξάνεται όταν το γεύμα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες) και διευκολύνει τον ύπνο.

Μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μπορούν να μας εμποδίσουν να κοιμηθούμε και να προκαλέσουν αϋπνίες. Πριν όμως το ρίξει κάποιος στα ζυμαρικά για βραδινό, καλό είναι να επιλέξει τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, για να αποφύγετε την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όπως τα ρεβίθια. Σημειώνεται επίσης, ότι τα ρεβίθια περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, το οποίο παίζει ρόλο σε περισσότερες από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα που ελέγχουν τα πάντα, από το σάκχαρο στο αίμα και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έως την παραγωγή ενέργειας και τον ύπνο.
Για να εντάξετε τα ρεβίθια στο βραδινό σας, μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή να φάτε χούμους με ψητές πίτες ή φρέσκα λαχανικά. Είναι άλλωστε τόσο νόστιμα και εύκολα στους συνδυασμούς τους με άλλα υλικά, που δεν θα τα βαρεθείτε με τίποτα.

Πηγή: olivemagazine

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ