Το πρόγραμμα του γυμναστή του «50 Cent» για χτίσιμο κοιλιακών

  • Κατηγορία Ειδικά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είτε θέλετε ένα φτιάξετε σούπερ κοιλιακούς, είτε απλά ένα δυνατό μεσαίο τμήμα του σώματος, οι ασκήσεις για τον άξονα του κορμιού σας πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε προγράμματος εκγύμνασης.

Ο Τζέι Καρντιέλο, προπονητής διασημοτήτων όπως ο «50 Cent», έχει τη φιλοσοφία πως το πρόγραμμα που ακολουθούν οι πελάτες του δεν χρειάζεται να αποτελείται ούτε από περίπλοκες ασκήσεις ούτε από ασκήσεις που απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, ο Καρντιέλο φτιάχνει, μεταξύ άλλων, προγράμματα που στοχεύουν στο κάψιμο του λίπους και την ενίσχυση των μύων ώστε να αναβαθμίζεται η κοιλιακή χώρα.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σημείο του σώματος, οι ασκήσεις εκγύμνασης αποτελούν ένα μόνο από τα κεφάλαια του προγράμματος «Anywhere Anytime» του Καρντιέλο, που με τη σειρά του αποτελείται από 8 εβδομάδες ασκήσεων, με την κάθε μια από αυτές να στοχεύει στην ενδυνάμωση ενός διαφορετικού σημείο του σώματος.

Αναφορικά με τις ασκήσεις του «Anywhere Anytime» για τους κοιλιακούς, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να υλοποιείται δυο φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Κατεβάστε τον αριστερό αγκώνα προς το αριστερό γόνατο και ταυτόχρονα ανεβάστε το αριστερό γόνατο προς τον δεξιό αγκώνα. Κάντε ένα σετ των 30 δευτερολέπτων.

Στόχος είναι ο συντονισμός της αναπνοής με την κίνηση. Εισπνεύστε ανάμεσα στις κινείσεις και εκπνεύστε καθώς οδηγείτε το γόνατο προς τον αγκώνα σας (και το αντίστροφο).

2. Κάντε ακριβώς το ίδιο με την δεξιά σας πλευρά.

3. Καθίστε πλάγια και και σηκώστε τη μέση σας προς τα πάνω ενώ στηρίζεστε στο πάτωμα με το αριστερό σας χέρι. Κάντε ένα σετ των 30 δευτερολέπτων.
Αν δυσκολεύεστε να σταθεροποιήσετε τα πόδια σας, τότε τοποθετήστε το δεξί πόδι είτε μπροστά είτε πίσω από το αριστερό σας πόδι στο πάτωμα.

4. Καθίστε με ανασηκωμένο σώμα σε πλάγια στάση ενώ στηρίζεστε στο αριστερό σας χέρι και ξεκινήστε να ανεβοκατεβάζετε πάνω το δεξί σας χέρι. Κάντε ένα σετ 30 δευτερολέπτων.

Αν νιώσετε τους γοφούς σας αρχίσουν να σφίγγουν σε ενοχλητικό βαθμό, απλώς χαμηλώστε τους στο πάτωμα.

5. Καθίστε σε στάση για push-ups λυγίστε το γότατο σας και ξεκινήστε να μετακινείτε την μέση σας πάνω και κάτω για 30 δευτερόλεπτα.

Για να αποφύγετε την κόπωση των ισχίων, κρατήστε τον πυρήνα του σώματος σταθεροποιημένο ανά πάσα στιγμή.

6. Βρεθείτε στην ίδια στάση για 30 δευτερόλεπτα και μετακινήστε το γόνατο εξωτερικά και εσωτερικά με επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Για να διατηρήσετε το σώμα σας σε σωστή μορφή, κρατήστε τα χέρια σας ευθυγραμμισμένα με τους ώμους σας.

Επαναλάβετε για τρεις φορές αυτό το πρόγραμμα.

Δείτε ΕΔΩ το video

Πηγή: runnfun.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ