Το δυναμικό cardio πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις 500 θερμίδες και περιττό λίπος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να χάσετε 500 θερμίδες χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι;

Ποια είναι η σχέση σας με τη γυμναστική; Πόσο συχνά ασκείστε και τι είδους γυμναστική κάνετε; Πηγαίνετε γυμναστήριο; Πηγαίνετε σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα γυμναστικής;

Τρέχετε σε εξωτερικούς χώρους; Γυμνάζεστε στο σπίτι; Οποια κι αν είναι η απάντηση, αν ο απώτερος στόχος της άσκησης είναι να χάσετε λίπος και βάρος, φορέστε κάτι άνετο, κάντε χώρο στο σαλόνι, πάρτε μια πετσέτα και πατήστε το play στο βίντεο που βρήκαμε για εσάς.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δυναμικής γυμναστικής από την, διάσημη στο Χόλιγουντ, personal trainer Jeanette Jenkins, η οποία μεταξύ άλλων προπονεί την Pink και την Alicia Keys, στο τέλος του οποίου θα έχετε χάσει 500 θερμίδες.

Είναι γρήγορο, έντονο, αποτελεσματικό. Με άλλα λόγια είναι ο ιδανικός τρόπος να επανέλθετε ή να «ξεφουσκώσετε» αν το προηγούμενο βράδυ (ή τα προηγούμενα βράδια γενικά) φάγατε περισσότερο από το κανονικό.

1111banner

Το καλό με τα προγράμματα άσκησης που μπορείτε να βρείτε στο youtube (όπως γινόταν κάποτε με τις βιντεοκασσέτες) είναι οτι μπορείτε, οποιαδήποτε στιγμή, να πατήσετε pause (όχι για να ξεχαστείτε και να κάνετε κάτι άλλο), αλλά για να ξαναδείτε μια άσκηση που σας μπέρδεψε (αν και είναι αρκετά αναλυτικά και κατατοπιστικά) ή να επαναλάβετε ένα σημείο. Επιπλέον, αν δείτε ότι κάποια άσκηση σας δυσκολεύει ή σας κουράζει περισσότερο από το κανονικό, η κοπέλα που βλέπετε στα αριστερά βρίσκεται εκεί για να δείχνει παραλλαγές.

Το συγκεκριμένο cardio πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα, αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς (εξ'ού και ο όρος «cardio»). Διαρκεί 45 λεπτά, αλλά είναι τόσο έντονο, που δεν θα τα αισθανθείτε-(πέρα από τα αποτελέσματα που θα δείτε στο σώμα σας φυσικά).

 

 

Φυσικά, πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτική με τον τρόπο που θα εκτελείτε τις ασκήσεις ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο του τραυματισμού (μια λάθος κίνηση, ένα λάθος τράβηγμα και το «πιάσιμο» παραμονεύει).

Πρόκειται για 45 λεπτά στα οποία θα ιδρώσετε και θα κουραστείτε αρκετά. Προφανώς την πρώτη φορά θα νιώθετε τόσο εξαντλημένη ώστε να πιστέψετε ότι χρειάζεστε αναρρωτική άδεια για να επανέλθετε (εγώ οφείλω να ενημερώσω). Σταδιακά όμως, θα αρχίσετε να το συνηθίζετε και να το «βγάζετε» πολύ πιο εύκολα.

Οκ, ναι, προφανώς δε γίνεται να το κάνετε κάθε μέρα (βασικά όλα γίνονται, αλλά μιλάμε πάντα σε ρεαλιστικά πλαίσια- δηλαδή, δουλειά, υποχρεώσεις, οικογένεια), αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα είναι ένας επαρκής αριθμός φορών ώστε, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Πάντως, κρίνοντας από τα σχόλια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνει «δουλίτσα». Δεν είναι λίγες οι χρήστριες που σχολιάζουν ότι, χάρη σε αυτό, κατάφεραν να χάσουν 4 ή 5 κιλά. Μπορεί, σε λίγο καιρό, να είστε η επόμενη που θα σχολιάσει κάτι παρόμοιο.

Πηγή: www.bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ