Το απόλυτο πρόγραμμα γυμναστικής για σένα που δηλώνεις πάντα απασχολημένος

  • Κατηγορία Ειδικά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί η ατζέντα σου να είναι γεμάτη με επαγγελματικά ραντεβού αλλά σίγουρα θα βρεις 10 λεπτά για το σώμα σου.

Αν ρίξεις μία γρήγορα ματιά στην λίστα των δικαιολογιών που κάθε άνθρωπος λέει ώστε να μην πάει για προπόνηση, στην κορυφή θα βρεις το κλισέ «Δεν έχω χρόνο». Επαγγελματικά ραντεβού, απαιτητικά ωράρια, οικογενειακές υποχρεώσεις είναι βασικά χαρακτηριστικά της καθημερινότητάς μας αλλά πάντα μπορούμε να ξεκλέψουμε χρόνο για να ιδρώσουμε λίγο το κορμί μας και να κάνουμε ένα δώρο στον οργανισμό μας.

Ο χρόνος είναι φυσικά πολύτιμος και αυτό το γνωρίζουν αρκετά καλά και οι personal trainers. Γι’ αυτό διαλέξαμε τρία προγράμματα που μπορείς να τα κάνεις από 10 έως 30 λεπτά και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος της ημέρας θα νιώθεις ευλογημένος στην τοποθεσία «κρεβάτι».

1) Διάρκεια: 10 λεπτά

Πρόγραμμα: Προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Όπως υποδηλώνει η ονομασία, αυτή η προπόνηση περιλαμβάνει έντονες κινήσεις μέγιστης προσπάθειας, με σύντομες περιόδους ξεκούρασης. Οι γρήγορες εκρήξεις μετατρέπουν το σώμα σας σ’ έναν φούρνο που καίει θερμίδες με γρήγορο ρυθμό αλλά και για μεγάλο διάστημα μετά το πέρας της προπόνησης. Κάτι που το μετατρέπει σε ιδανικό για τις ημέρες που είσαι σε πιο χαλαρό mood.

Προπόνηση: Δοκίμασε μία Tabata προπόνηση με push-ups και air squats 20 δευτερολέπτων και ανάμεσά τους διάλειμμα 10 δευτερολέπτων. 8 γύροι είναι ιδανικοί.

Τι πρέπει να προσέξεις: Με τόσο λίγο χρόνο, δεν υπάρχει χρόνος για χαβαλέ. Πρέπει να τα δίνεις όλα κατά την διάρκεια της άσκησης και στα διαλείμματα επικεντρώσου στην αναπνοή και τη μείωση του καρδιακού ρυθμού ώστε να εκτελέσεις σε υψηλό επίπεδο τον επόμενο γύρο.

2) Διάρκεια: 20 λεπτά

Πρόγραμμα: Γιόγκα

Έχουμε ακούσει τα οφέλη της γιόγκα τουλάχιστον 10.000 φορές. Διώχνει το άγχος και βοηθάει στην τόνωση του κουρασμένων μυών. Τελευταίες έρευνες μάλιστα αποδεικνύουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της δύναμης και της απόδοσης.

Προπόνηση: Η καλύτερη επιλογή είναι να πας σε κάποιον εξειδικευμένο yogi. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ταχύρυθμα μαθήματα από video στο Youtube.

Τι πρέπει να προσέξεις: Η yoga δεν χρειάζεται να είναι πάντα σε αργό τέμπο. Μπορεί να είναι αντίστοιχη με μέτριας έντασης cardio που επίσης βοηθά στην ανάπτυξη μυϊκής δύναμης και θα αποτρέψει τραυματισμούς κατά την διάρκεια άλλων ασκήσεων.

3) Διάρκεια: 30 λεπτά

Πρόγραμμα: Weightlifting

Μισή ώρα σοβαρής γυμναστικής με βάρη είναι αρκετή για να βελτιώσει τον καρδιακό σου ρυθμό. Μπορείς να φτιάξεις μυς και χωρίς να χρειαστεί να σηκώσεις τα κιλά που θα σήκωσε ο Καχιασβίλι, πράγμα που είναι ιδανικό για όλους όσους περνάνε την πόρτα του παλιακού τύπου γυμναστηρίου για πρώτη φορά.

Προπόνηση: Γύμνασε ολόκληρο το σώμα σου με κινήσεις όπως goblet squats, overhead press και kettlebell swings. Αυτός ο συνδυασμός θα σε βοηθήσει να μπαλανσάρεις το σώμα σου, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό ώστε να χτίσεις ανθεκτικότητα.

Τι πρέπει να προσέξεις: Η τεχνική είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν χρειάζεται να είσαι εγωιστής και να προσπαθήσεις να σηκώσεις πολλά κιλά από την πρώτη ημέρα, στοχεύοντας σε γρήγορο αποτέλεσμα. Θέλει υπομονή και μεγάλη προσοχή. Και να μην επιτρέψεις στο βάρος να υπαγορεύεις τον τρόπο με τον οποίο θα κάνεις την άσκηση.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ