Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν τρως 3 αβγά την ημέρα για ένα μήνα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ενώ θεωρείται κακό να τρως αβγά καθημερινά, τώρα τα διακηρύσσουν ως υπερτροφή...

Για την ιστορία, πολλές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο του αβγού ήταν αιτία για να αυξηθεί η χοληστερίνη σας με κακό τρόπο. Αυτό το συμπέρασμα αναθεωρήθηκε όταν νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι η χοληστερίνη που εκκρίνει το σώμα, ελαττώνεται όταν μπαίνει στο σώμα χοληστερίνη από τα φαγητά.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η χοληστερίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη,οιστρογόνα και κορτιζόνη. Το “Authority Nutrition” αναφέρει μια έρευνα στην οποία τα άτομα που έλαβαν μέρος κατανάλωναν ένα έως τρία ολόκληρα αβγά κάθε μέρα.

Το 70% αυτών των ανθρώπων δεν είχαν καμία αρνητική επίδραση στην χοληστερίνη τους και στο άλλο 30% παρουσίασε αλλαγή στην LDL (κακή χοληστερίνη).Ο κίνδυνος απειλής της υγείας τους ελαττώθηκε έτσι. Στον μόνο πληθυσμό που δεν είχε καλό αποτέλεσμα ήταν στους διαβητικούς στους οποίους ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν αυξημένος.

Είναι πραγματικά καλά νέα αυτά για τα αβγά και την αναθεώρησή τους σαν κακή διατροφή, αφού τα πλεονεκτήματα τους από την κανονική χρήση τους είναι πραγματικά επαναστατικά για την γενικότερη θετική επίδραση στο σώμα.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω μιλά για τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα αβγά. Οι βιταμίνες, το ασβέστιο, τα ωμέγα- 3 λιπαρά, είναι μόνο λίγα από αυτά.

Τα αβγά επίσης μας παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης σύμφωνα με το ‘Health 24’.Ένα λιγότερο γνωστό θρεπτικό συστατικό είναι η Χολίνη, πολύ σημαντική για την λειτουργία του εγκεφάλου. Το "Authority Nutrition" αναφέρει ότι το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη χολίνης, που υπάρχει άφθονη στα αυγά.

Το βίντεο συνεχίζει για να μας πει τα οφέλη του αβγού στην όραση, αφού υπάρχουν πολλά αντιοξειδωτικά.

Αρχίζοντας την ημέρα σας με αβγά, σας κάνει να μην πεινάτε, πράγμα που βοηθά στον έλεγχο του βάρους σας. Επιπλέον, το "Health 24" αναφέρει τα οφέλη στα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων που υπάρχουν στα αβγά.

Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω, θα αναρωτιέστε εάν πρέπει να τρώτε 3 αυγά την ημέρα. Οι συστάσεις ποικίλουν πάνω στο εάν τρία αβγά θα ήταν πολλά και θα επιβάρυνε τις αρτηρίες. Αλλά ένα ή δυο αβγά την ημέρα είναι κάτι που είναι αποδεκτό, ασφαλές και υγιεινό.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής είναι καλύτερα από αυτά του σούπερ μάρκετ και θα σας δώσουν καλύτερα ποσοστά των ωφέλιμων συστατικών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ