Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο τη μέρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το ελαιόλαδο και ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο, αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τα οφέλη και τη διατροφική αξία του στην υγεία. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή και δεν αποκαλείται άδικα “Ελληνικός Χρυσός”!

Η ερώτηση λοιπόν που ίσως θα ήταν πιο ακριβής, είναι τι δεν κάνει το ελαιόλαδο που να είναι εκπληκτικό;

Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην προστασία από ορισμένες χρόνιες ασθένειες. Ασθένειες δηλαδή όπως είναι ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Πώς μπορείτε να το συνδυάσετε

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συνήθως σαν λάδι μαγειρέματος και σε σαλάτες. Από την ωμή κατανάλωση του όμως, θα αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη και τα θρεπτικά του συστατικά. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με χυμό λεμονιού κάθε πρωί, θα βοηθήσει στην καλύτερη αποτοξίνωση των νεφρών, του εντέρου και του ήπατος, αλλά και σε προβλήματα στομάχου όπως είναι για παράδειγμα το έλκος.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα ανακαλύψετε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια κουταλιά ελαιόλαδο τη μέρα. Τέλος, θα ανακαλύψετε πως βοηθά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αν προσθέτει βάρος, αλλά και πως θα πάρετε τα μέγιστα οφέλη του συνδυάζοντας το με λεμόνι το πρωί.

 

 

Αναλυτικά:

- Βοηθάει στη μείωση του βάρους
Ένα από τα κυριότερα και πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι το ελαιόλαδο αποδομεί το λίπος μέσα από τα ίδια τα λιποκύτταρα του οργανισμού καθώς τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που εμπεριέχει αντικαθιστούν τα κορεσμένα λιπαρά οξέα. Έτσι, εκτός από το ότι αυτό συμβάλει στη μείωση του βάρους, ταυτόχρονα βοηθάει τη ρύθμιση της ινσουλίνης.

- Βελτιώνει την σεξουαλική μας ζωή
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκουμε μέσα στο ελαιόλαδο την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν τη ροή, κάτι που λειτουργεί ενισχυτικά για τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

- Είναι αντικαρκινικό
Μοιάζει τόσο θαυματουργό που θα μπορούσε να αποτελεί μια μυθική τροφή αλλά είναι αλήθεια: τα συστατικά του ελαιόλαδου τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάνε στην μακροζωία. Όμως έχει και πιο συγκεκριμένες ιδιότητες καθώς βοηθάει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, του διαβήτη καθώς και ορισμένων μορφών καρκίνου!

- Καταπολεμάει το Αλτσχάιμερ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που συναντάμε κατά κόρον στο ελαιόλαδο αποτρέπουν την εξασθένηση του εγκεφάλου και καταπολεμάνε την δημιουργία ασθενιών που μειώνουν την αντιληπτική ικανότητα όπως το Αλτσχάιμερ.

- Είναι αντι-γηραντικό
Δεν είναι τυχαίο ότι το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές μάσκες ομορφιάς που λειτουργούν ενάντια στην γήρανση. Έχει να κάνει με το ότι οι βιταμίνες Α, D, E και K που βρίσκονται στο ελαιόλαδο βοηθούν στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση των κυττάρων, κάτι που σημαίνει πως λειτουργεί και ως αντι-γηραντικό!

- Είναι υγιές για τις εγκύους
Το να τρέφεται μια γυναίκα με ελαιόλαδο την περίοδο που είναι έγκυος είναι μια πολύ προωθητική κατάσταση για το βρέφος καθώς βελτιώνει τα ψυχοκινητικά αντανακλαστικά του βρέφους και του χαρίζει αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.

- Είναι φυσικό παυσίπονο
Όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες που έχουν γίνει, το ελαιόλαδο εμπεριέχει ουσίες με αντικφλεγμονώδεις ιδότητες κάτι που σημαίνει πως μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα φυσικό παυσίπονο!

- Καταπολεμάει τις ασθένειες
Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και μας προστατεύουν από ασθένειες. Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την αναπνοή ευκολότερη κάτι που επίσης εμποδίζει την εμφάνιση ασθενιών.

CBD BANNER 300X250PX

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ