Οι 5 κορυφαίες τροφές που ενυδατώνουν πλήρως το σώμα μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν διψάτε, μπορείτε να πιείτε λίγο νερό. Αν όμως θέλετε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας τότε σκεφτείτε κάτι άλλο.

Αν αναλογιστούμε ότι περίπου το 20% της ποσότητας νερού το λαμβάνουμε από τις τροφές, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε σωστά ενυδατωμένοι, ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να πιάσουμε τον στόχο των 8 ποτηριών νερό/ημέρα.

Αγγούρι – περιεκτικότητα σε νερό: 96,7%

Είτε σκέτο, είτε μέσα σε smoothies και σούπες, το αγγούρι είναι η τροφή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο όσο καμία άλλη τροφή.

Λάχανο τύπου iceberg – περιεκτικότητα σε νερό: 95,6%

Ο συγκεκριμένος τύπος λάχανου δεν έχει πολύ καλή φήμη, επειδή από θρεπτικής άποψης υστερεί έναντι άλλων τύπων/ποικιλιών λάχανου. Αλλά έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο λάχανο και είναι ιδανικό για την ενυδάτωσή σας.

Σέλερι – περιεκτικότητα σε νερό: 95,4%

Όπως όλες οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι και το σέλερι έχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό αφού περιέχει άφθονο φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, C και Κ.

Ραπανάκια – περιεκτικότητα σε νερό: 95,3%

Από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε διατροφικά και μία από εκείνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι όσο λίγες άλλες τροφές.

Ντομάτες – περιεκτικότητα σε νερό: 94,5%

Η ελληνική γη μας τις προσφέρει σε αφθονία. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες που έχουν οι ντομάτες για την επιδερμίδα, αλλά και στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών είναι γνωστές. Τώρα, μπορείτε να τις μνημονεύετε και για τη συμβολή τους στην ενυδάτωση του οργανισμού.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ