Θηριώδες πρόγραμμα με kettlebells για κτηνώδη αποτελέσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο μετρ του είδους Eric Leija σου δείχνει τι να κάνεις.

Είναι κοινό μυστικό πως τα σιρκουί με kettlebells (δράμια) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμναστούν πολλές και διαφορετικές ομάδες μυών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο τελευταίο του YouTube βίντεο, ο Eric Leija (πρώην αθλητής του MMA, fitness influencer με εκατοντάδες χιλιάδες followers και γκουρού σε αυτού του είδους την προπόνηση) παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με kettlebells που περιλαμβάνει εκρηκτικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, δημιουργώντας ένα πολύ απαιτητικό σιρκουί.

Ο Leija, πιο γνωστός στο Instagram ως primal.swoledier, ξεκινά στη στάση loaded beast. Φέρνει το σώμα του, δηλαδή, στη θέση σανίδα, στη συνέχεια μαζεύει τα γόνατά και τα ισχία του έτσι ώστε να βρεθεί γονατισμένος (χωρίς, όμως, να ακουμπούν τα γόνατα κάτω και τα πόδια να παραμένουν σε εγρήγορση). "Θα πεταχτώ με έκρηξη μπροστά, χρησιμοποιώντας τα χέρια μου" τον ακούμε να λέει στο βίντεο, για να συνεχίσει: "Ύστερα θα χρησιμοποιήσω τα πόδια μου για να πεταχτώ όρθιος".

Ο διάσημος fitness trainer εκτελεί ύστερα μία κίνηση clean (επολέ) πριν προχωρήσει σε βαθύ κάθισμα. Όταν πια έχει επιστρέψει στην όρθια στάση, εκτελεί δυναμικά την κίνηση snatch (ζετέ). Εδώ σημειώνει ότι χρειάζεται λίγη προσοχή όταν θα κατεβάσεις το kettlebell και ότι μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου χωρίς βιασύνες. "Αυξάνω την ένταση στο βαθύ κάθισμα και ύστερα κάνω ένα εκρηκτικό ζετέ" λέει χαρακτηριστικά.

 

 

Ο Leija προτείνει αυτό το σιρκουί για 4 μέχρι 6 γύρους, με 40 ή 20 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Αν, τώρα, είσαι αρχάριος και νιώθεις ότι το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιο μικρό διαθέσιμο kettlebell που έχεις στο σπίτι.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ