Είναι δυνατόν να τρως μόνο junk food και να είσαι υγιής;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να τρως αποκλειστικά και μόνο «βρώμικο» και να έχεις την υγεία σου. Ακόμη και να ζυγίζεις μερικά κιλά λιγότερο.

Θυμάσαι που πριν λίγο καιρό σου δίναμε δέκα υγιεινές εναλλακτικές επιλογές για να σε κάνουμε να ξεχάσεις το junk food; Ε λοιπόν τώρα, έρχονται οι επιστήμονες να σου χρυσώσουν το χάπι. Να σου προτείνουν να αφήσεις κάτω τα αποξηραμένα φρούτα και τις ψητές γλυκοπατάτες και να το ρίξεις και πάλι στα burger και γενικότερα στο αγαπημένο, λαχταριστό junk food.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Quara, μπορείς να τρέφεσαι αποκλειστικά και μόνο με junk food και να είσαι υγιής, ακόμη και μερικά κιλά πιο αδύνατος απ' ότι ήσουν πριν που μπορεί να έτρωγες «βρώμικο» για παράδειγμα μία φορά την εβδομάδα. Το πώς στο εξηγούμε παρακάτω...

Το μυστικό είναι να θυμάσαι να τηρείς τον εξής βασικό κανόνα: Απαγορεύεται η ζάχαρη. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ζυγαριάς και της υγείας σου. Όπως επισημαίνει άλλωστε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η επιτρεπτή λήψη ζάχαρης για τους ενήλικες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 γραμμάρια ημερησίως. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Ξεχνάς τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τους έτοιμους χυμούς και τα milkshakes, με τα οποία συνήθως συνοδεύεις το μενού σου και αντ' αυτού, πίνεις νεράκι του Θεού. Όπως επίσης, απαρνείσαι και τα dressings που βάζουν στις σαλάτες, μιας και ως επί το πλείστον περιέχουν μαγιονέζα, μουστάρδα και κέτσαπ.

Κι αν δεν μας πιστεύεις ότι μπορείς να τρέφεσαι μόνο με junk food και να είσαι υγιής, πάρε για παράδειγμα τον John Cisna, επιστήμονα από την Αϊόβα, που επί 180 ημέρες έτρωγε τρία γεύματα junk την ημέρα. Μόνο που έδινε προσοχή στα εξής: Να μην ξεπερνάει τις 2.000 θερμίδες και τα 25 γραμμάρια ζάχαρης ημερησίως και να περπατάει 45 λεπτά καθημερινά.Το πείραμά του είχε την ακόλουθη εξέλιξη: Όχι μόνο ο Cisna δεν είδε το σώμα του να στρογγυλεύει, αλλά κατάφερε να χάσει 27 ολόκληρα κιλά.

Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση του Morgan Spurlock, του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή που το 2004 είχε γυρίσει το ντοκιμαντέρ Super Size Me, στο οποίο περιέγραφε πώς το να τρέφεται αποκλειστικά και μόνο από τα McDonald's για ένα μήνα τον πάχυνε, τον αρρώστησε και κόντεψε να τον στείλει στο νοσοκομείο.

 1487272912

Βέβαια, ο Spurlock έτρωγε που έτρωγε junk food, έκανε κι όλα τα παρελκόμενα που απαγορεύονται, όπως το να πίνει αναψυκτικά και να ξεπερνάει την ημερήσια επιτρεπόμενη λήψη θερμίδων.

Όπως και να 'χει πάντως, εμείς δεν σου προτείνουμε να το ρίξεις μόνο στο junk και να ξεχάσεις τι σημαίνει σπιτικό φαγητό, αλλά να σου υπενθυμίσουμε τον χρυσό κανόνα: Σημασία μερικές φορές δεν έχει τι κάνεις, αλλά πώς το κάνεις, ώστε να γυρίζεις την πλάστιγγα υπέρ σου, ακόμη και στο χειρότερο σενάριο.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ