Απλά και εύκολα tips για να γλιτώσετε θερμίδες στο γραφείο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Συχνά θεωρείται ότι η διατροφή εκτός σπιτιού δεν μπορεί να είναι υγιεινή. Παράλληλα, δεν δίνεται η δέουσα προσοχή στην σημασία της διατροφής στην επίτευξη καλύτερης ψυχολογίας και συγκέντρωσης όταν είναι εκτός σπιτιού.

 

Πώς όμως μπορείς να γλιτώσεις θερμίδες στη δουλειά, το εστιατόριο, ακόμη και το σχολείο για τους εφήβους; Διαβάστε μερικές απλές αλλά θαυματουργές λύσεις:

 

Στο γραφείο

 

Το κάθε είδος εργασίας απαιτεί διαφορετικές τροφές που θα δώσουν στον οργανισμό την ανάλογη ικανότητα. Τα λαχανικά, ιδιαίτερα τα πράσινα φυλλώδη, βοηθούν την υγεία όλου του οργανισμού λόγω βιταμινών και μετάλλων και ιδιαίτερα στις περιόδους άγχους. Εδώ μπορεί να καταναλωθεί μαρούλι, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, καρότο. Τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην ενέργεια του νευρικού συστήματος και την πνευματική διέγερση. Μια απλή λύση είναι τα καρύδια. Η καλής ποιότητας πρωτεΐνη βοηθά στην συγκέντρωση. Παράδειγμα είναι μια φέτα σολομού. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μειώνουν το άγχος. Τέτοιοι βρίσκονται σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Ο καφές μπορεί να είναι διεγερτικός αλλά μόνο προσωρινά. Επίσης, αφυδατώνει τον οργανισμό. Συνιστώνται μόνο δύο ποτήρια καφέ την ημέρα. Αντί αυτού συνιστάται νερό, φυσικός χυμός φρούτων και γάλα χαμηλό σε λιπαρά.

 

Στο σχολείο

 

Στην περίπτωση αυτή, εκτός των ανωτέρω, μπορεί να καταναλωθεί ένα σουσαμένιο κουλούρι, μια μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο. Αυτά τα τρόφιμα είναι πιο εύκολα ανεκτά στο ‘σχολικό’ περίγυρο.

 

Στο εστιατόριο

 

Στην σύγχρονη εποχή υπάρχουν πολλές υγιεινές λύσεις σε ένα εστιατόριο. Η συνιστώμενη λύση είναι ψητά με σαλάτες και όχι τηγανητά, σάλτσες. Πρέπει να προσέχετε η ποσότητα της μερίδας, η επάρκεια των λαχανικών στο γεύμα και των ανθυγιεινών συνοδευτικών.

 

Σε όλες τις παραπάνω καταστάσεις πρέπει να έχουμε υπόψιν την υπόλοιπη μέρα να καταναλώνονται πιο υγιεινές τροφές και επιπλέον λαχανικά και φρούτα. Να μην παραλείπονται γεύματα για την καλύτερη πέψη και έτσι λειτουργία του οργανισμού. Ένα καλό πρωινό όπως γάλα με βρώμη είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, συνιστώνται σνακ ανάλογα την περίπτωση. Με σωστό τρόπο λοιπόν και διάθεση όλα είναι εφικτά.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ