Τι να κάνεις αν δεν έχει κίνητρο για να γυμναστείς

  • Κατηγορία Motivation
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν αντιμετωπίζεις θεματάκια με το να βγεις από την πόρτα και να ξεκινήσεις για το γυμναστήριο αυτές οι κουβέντες θα κάνουν δουλειά.

Είναι σαν τις δίαιτες. Όλο λες από Δευτέρα και όλο το αφήνεις χωρίς να το ξεκινήσεις ποτέ. Εκτός από τη δίαιτα αυτό συμβαίνει και στο γυμναστήριο. Ναι, οκ, έφαγες παραπάνω και είχες υποσχεθεί ότι θα περάσεις το κατώφλι του γυμναστηρίου. Όπως και να το κάνουμε, αν δεν το πάρεις ζεστά το θέμα εξαρχής, θα χρειαστείς, στην αρχή, τουλάχιστον, λίγο σπρώξιμο.

Και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τα καλά νέα μέσα από το στόμα επιτυχημένων ανθρώπων και να πάρεις όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι ώστε να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου. Και έτσι να καταφέρεις να βγάλεις το πρόγραμμα που έχεις βάλει στο μυαλό σου, ακόμη και αν το ηθικό σου είναι λιγάκι πεσμένο.

Ακολουθούν τα 4 στάδια που πρέπει να περάσεις για να σηκώνεις τη μπάρα για πλάκα σε λίγο καιρό.

Βρες κίνητρο
Εν αρχή ην το κίνητρο. Το γυμναστήριο δεν είναι και το πιο άνετο μέρος του κόσμου, ειδικά όταν θέλεις να σηκώσεις βάρη, ενώ πονάς και ιδρώνεις, σε βαθμό που καμιά φορά δεν αντέχεις άλλο. Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία (λένε ότι) σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αν το βρεις, λοιπόν, όλα θα είναι πιο απλά.

«Αν θες κάτι που δεν είχες ποτέ, πρέπει να είσαι πρόθυμος να κάνεις κάτι που ποτέ δεν είχες κάνει» έλεγε ο Thomas Jefferson, ενώ ένα από τα μότο του Walt Disney ήταν το ότι «ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις κάτι είναι να σταματήσεις να μιλάς και να αρχίσεις να το κάνεις». Ένας κλινικός ψυχολόγος, ο Henry Link, επισημαίνει ότι «όσο καθόμαστε γεννάμε φόβους. Τους ξεπερνάμε με τη δράση».

Προπονήσου σκληρά
Στη ζωή πρέπει να ξέρεις ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται. Η επιτυχία δεν είναι ένα ασανσέρ που απλά μπαίνεις και σε πάει στα ψηλά. Και ενώ για κάποιους μπορεί να είναι θέμα τύχης, η αλήθεια είναι ότι βλέπουν καλύτερα αποτελέσματα οι άνθρωποι που προσπαθούν σκληρά και αφοσιώνονται στους στόχους τους.

«Το κίνητρο είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις. Η συνήθεια είναι αυτή που σε κάνει να συνεχίσεις», είναι ένα από τα ρητά που πρέπει να έχεις κατά νου για να πετύχεις κάτι.

«Η αγάπη σου γι' αυτό που κάνεις και η θέληση σου να φτάσεις τον εαυτό σου εκεί που οι άλλοι δεν είναι προετοιμασμένοι να φτάσουν, είναι αυτά που θα σε κάνουν σπουδαίο», είναι η φιλοσοφία του Laurence Shahlaei, ενός από τους πιο δυνατούς άντρες στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης έλεγε άλλωστε ότι «είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Υπ' αυτή την έννοια η τελειότητα δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια».

Όταν νιώθεις ότι τα παρατάς
Πολλοί από εμάς τα παρατάμε πολύ νωρίς, συνήθως γιατί δεν έχουμε τη ψυχική δύναμη να συνεχίσουμε. Είναι μια διαρκής μάχη μεταξύ μυαλού και σώματος. Και παρότι δεν θα διαφωνήσουμε ότι σίγουρα είναι πιο άνετα να κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και να βλέπεις τις νέες σειρές του Netflix, το γυμναστήριο είναι αυτό που θα φέρει αποτελέσματα.

Όταν η φωνή μέσα σου σού λέει «πάμε να φύγουμε», αλλά πιέζεις το σώμα σου γιατί ξέρεις ότι έχεις και άλλα να δώσεις, αυτό θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία.

«Αν τα παρατήσεις στην προσπάθεια, παραιτείσαι από το αποτέλεσμα», λέει ο συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων Idowu Koyenikan. «Οι τελευταίες τρεις με τέσσερις επαναλήψεις είναι που κάνουν τον μυ να μεγαλώσει. Αυτός ο πόνος είναι που ξεχωρίζει τον πρωταθλητή από τον μη πρωταθλητή», είναι το μότο του Arnold Schwarzenegger.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα ήταν εύκολο. Το να τα παρατήσεις είναι εύκολο», είναι μέρος της φιλοσοφίας της αμερικανίδας συγγραφέως Maria V. Snyder.

Να χαίρεσαι την επιβράβευση
Το καλύτερο μέρος είναι η επιβράβευση. Μπορεί να έχεις ρίξει πολύ ιδρώτα, να έχεις κουραστεί και να πεινάς αλλά είσαι περήφανος γι' αυτό που έχεις καταφέρει. Και όσο πιο πολύ γυμνάζεσαι τόσο περισσότερο θα βλέπεις την αλλαγή στο σώμα σου.

«Μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές στη ζωή είναι όταν συνειδητοποιείς ότι, δύο εβδομάδες νωρίτερα, το σώμα σου δεν μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε σήμερα», είναι μια σκέψη που σίγουρα θα έχεις κάνει αν έχεις περάσει τη φάση του να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

«Το ταξίδι είναι η επιβράβευση», λέει άλλωστε μια κινεζική παροιμία.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ