Μήπως πιστεύεις ακόμα αυτούς τους μύθους για το bodybuilding;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κάνουν τα βάρη τις γυναίκες «φουσκωτές»; Γίνονται όλα τα λιπαρά λίπος; Απομυθοποίηση τώρα στο χώρο του bodybuilding ήτοι σωματικής διάπλασης.

Αν έχετε περάσει κάποια χρόνια στα γυμναστήρια τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιες αντιλήψεις που επαναλαμβάνονται τακτικά. Καλώς η κακώς δεν ισχύουν όλες.

Δείτε παρακάτω κάποιους από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τη σωματική διάπλαση (bodybuilding) τους οποίους πιθανώς πιστεύετε ακόμα.

Τα βάρη κάνουν τις γυναίκες «φουσκωτές» σαν άντρες

Πολλές γυναίκες διστάζουν να κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη γιατί φοβούνται ότι το σώμα τους θα γίνει αντρικό. Όμως τα βάρη το μόνο που κάνουν στο γυναικείο σώμα είναι να το βελτιώνουν προς το καλύτερο, σμιλεύοντάς το και βελτιώνοντας τον μεταβολισμό. Η «αντρική» εμφάνιση στις γυναίκες προκαλείται μόνο από τη χρήση αναβολικών που κάνουν οι επαγγελματίες bodybuilders.

Πρέπει αμέσως μετά την προπόνηση να καταναλώνουμε πρωτεΐνη

Για τον μέσο ασκούμενο, μια ισορροπημένη διατροφή είναι αρκετή για να ενισχύει την αναδόμηση του μυϊκού ιστού. Η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανεξαρτήτως προπόνησης, απλώς καλό θα ήταν να καταναλώσετε ένα πρωτεϊνικό γεύμα 2 με 2μισι ώρες μετά την άσκηση.

Το λίπος γίνεται λίπος

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα, τότε η αποχή από τα λιπαρά δεν είναι ο σωστός τρόπος. Κάποια λιπαρά βοηθούν στη διαδικασία, χορταίνουν και μειώνουν τις εκρήξεις πείνας. Πρόκειται για τα «καλά» λιπαρά από ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελαιόλαδο, ψάρια, ταχίνι κ.α.

«Αφού γυμνάζομαι μπορώ να τρώω ό,τι και όσο θέλω»

Θα το έχετε ακούσει από αρκετό κόσμο, όμως δεν ισχύει. Διατροφή και άσκηση πάνε πακέτο, και αν θέλετε να χάσετε λίπος και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, τότε η διατροφή είναι μονόδρομος και το κατάλληλο καύσιμο για αποτελέσματα τόσο στις επιδόσεις σας όσο και στην εμφάνισή σας.

Όσο πιο χρονοβόρα η προπόνηση τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα

Οι υπερβολικά μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις το μόνο που θα κάνουν είναι να σας καταπονήσουν σε σημείο που δε θα μπορείτε να αναρρώσετε επαρκώς. Αντιθέτως, η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με «έξυπνη» άσκηση και ανάρρωση θα σας κάνει πιο δυνατούς και πιο μυώδεις.

Πολλές επαναλήψεις κοιλιακών για πολύ κάψιμο λίπους στην κοιλιά

Η απώλεια λίπους από συγκεκριμένα σημεία είναι πέρα για πέρα μύθος. Το σώμα μας χάνει λίπος από παντού, επομένως τα 100 ροκανίσματα δε θα βοηθήσουν στο να φύγει το «σωσίβιο». Μπορείτε φυσικά να δουλέψετε τους κοιλιακούς σας με ασκήσεις για να τους δυναμώσετε, όμως αν δεν προσέξετε τη διατροφή σας πάντα θα καλύπτονται από αυτό το… πέπλο.

Αν δεν πιαστείς μετά από κάθε προπόνηση δεν την έκανες σωστά

Η αποτελεσματικότητα μιας προπόνησης ορίζεται από την πρόοδο της σε βάθος χρόνου και όχι από το πιάσιμο την επόμενη ημέρα. Το «πιάσιμο» μετά από την προπόνηση οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα κάνει προσαρμογές για να προετοιμάσει κατάλληλα τους μύες και όχι απαραίτητα στο ότι η προπόνηση ήταν η καλύτερη που έγινε ποτέ. Αν πιάνεστε συνέχεια, τότε μάλλον κάτι δε κάνετε σωστά.

Οι λίγες επαναλήψεις είναι «για όγκο» και οι πολλές «για γράμμωση»

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο εύρος επαναλήψεων για αυτά τα δύο. Η γράμμωση είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσω διατροφής και κανένας αριθμός επαναλήψεων δεν προκαλεί μεγαλύτερο χάσιμο βάρους συγκριτικά με έναν άλλο.

Οι μύες γίνονται λίπος όταν σταματήσεις

Αν κάποιος σταματήσει να γυμνάζεται, η μυϊκή μάζα μειώνεται και το σώμα γίνεται κάπως πλαδαρό, όμως οι μύες δεν μετατρέπονται σε λίπος. Απλώς μικραίνουν και αφήνουν περισσότερο χώρο στο λίπος. Επίσης, συνήθως όσοι σταματούν να γυμνάζονται συνεχίζουν να καταναλώνουν τις θερμίδες που κατανάλωναν, χωρίς όμως να συνειδητοποιούν πως πλέον το σώμα τους δεν «καίει» την ίδια ενέργεια. Αποτέλεσμα οι επιπλέον θερμίδες να μετατρέπονται σε λίπος.

Πηγή: www.in2life.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ