16 συχνές ερωτήσεις για την Κρεατίνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είσαστε περίεργοι για την κρεατίνη; Αυτός ο συνοπτικός οδηγός, θα σας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτό το δημοφιλές συμπλήρωμα.

1.    Τι είναι η Κρεατίνη;
Η κρεατίνη προέρχεται από τα αμινοξέα γλυκίνη, αργινίνη και μεθειονίνη. Ο σκελετικός μυς περιέχει το 95% του συνόλου της κρεατίνης. Η καρδιά, ο εγκέφαλος και οι όρχεις κατέχουν το υπόλοιπο 5%.

2.    Πως δουλεύει η Κρεατίνη;
Σύμφωνα με ειδικούς, η κρεατίνη σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ένα μακρύτερο και μεγαλύτερο όγκο προπόνησης. Αυτό σας βοηθά να εκτελέσετε μια ακόμη επανάληψη. Η συμπληρωματική κρεατίνη μπορεί να αυξήσει τα αποθέματα φωσφοκρεατίνης και κρεατίνης από 10 έως 40%.

3.    Γιατί δουλεύει η Κρεατίνη;
Σύμφωνα με τον Jose Antonio PhD, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Nova Southeastern και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής, η κρεατίνη χρησιμεύει ως πηγή καυσίμων για την ταχεία άσκηση μέσω της αύξησης των αποθεμάτων φωσφοκρεατίνης (PCr).

4.    Ποιος θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρεατίνη;
Σύμφωνα με τον Jose Antonio PhD, μέχρι σήμερα, η κρεατίνη είναι σαφώς το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της αναερόβιας απόδοσης, καθώς και για την αύξηση της άλιπης σωματικής μάζας και του μεγέθους των μυϊκών ινών.
Έτσι, με απλά λόγια: Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρεατίνη!

5.    Πώς να χρησιμοποιήσετε την Κρεατίνη και πόση πρέπει να παίρνετε;
Πάρτε 3 – 6 γραμμάρια μονοϋδρικής κρεατίνης καθημερινά για συντήρηση.

6.    Μήπως η Κρεατίνη βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας;
Ναι. Συγκεκριμένα, έρευνα έχει δείξει ότι η κρεατίνη προσφέρει τα πιο κάτω οφέλη:
-    Αυξάνει την άπαχη σωματική μάζα
-    Βελτιώνει τη μέγιστη δύναμη
-    Βελτιώνει τη μυϊκή αντοχή
-    Αυξάνει την αναερόβια δύναμη και απόδοση (όπως φαίνεται σε πολλές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των συνεχών αλμάτων, ημικαθισμάτων με άλμα, εκτάσεις ποδιών, κτλ)

7.    Μήπως η Κρεατίνη βοηθά στην απώλεια λίπους;
Απολύτως! Εφόσον γνωρίζουμε ότι η κρεατίνη βοηθά στην απόκτηση και διατήρηση του μεταβολικά ενεργού άπαχου μυϊκού ιστού: Με απλά λόγια, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε στο σώμα σας, τόσο πιο σκληρά μπορείτε να προπονηθείτε, και τόσο περισσότερες θερμίδες μπορείτε να κάψετε κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις σας.
Πλέον, η κρεατίνη βοηθά επίσης στην πιο άμεση ανύψωση του μεταβολισμού σας, μέσω των ιδιοτήτων ενυδάτωσης. Σύμφωνα με ειδικούς, ένα καλά ενυδατωμένο κύτταρο τείνει να είναι πιο μεταβολικό.

8.    Πώς να πάρετε την Κρεατίνη;
Για ταχύτερα οφέλη, λάβετε 10 έως 20 γραμμάρια ημερησίως για μια περίοδο 7 έως 14 ημερών.

9.    Πώς να κάνω ένα κύκλο λήψης με Κρεατίνη;
Τα περισσότερα άτομα δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό το θέμα. Η συνεχής χρήση προσφέρει συνεχή οφέλη απόδοσης.

10.    Μήπως η Κρεατίνη προκαλεί κατακράτηση υγρών;
Η κρεατίνη βοηθά τα κύτταρα σας να συγκρατήσουν νερό, το οποίο είναι καλό για την απόδοση. Σας δίνει όμως ένα μεγαλύτερο σωματικό βάρος.
Έτσι, κάποιοι αθλητές όπως οι αυτοί των πολεμικών τεχνών οι οποίοι κατατάσσονται σε τάξεις βάρους, μπορεί να χρειαστεί κατά διαστήματα να διακόψουν τον κύκλο λήψης κρεατίνης. Συνιστάτε να διακόπτετε ο κύκλος λήψης της κρεατίνης 6 εβδομάδες πριν από το ζύγισμα.

11.    Πόσο νερό πρέπει να πίνετε όταν χρησιμοποιείτε Κρεατίνη;
Σύμφωνα με ειδικούς, συνιστάτε να καταναλώνετε 1 ποτήρι νερό για κάθε 6 γραμμάρια κρεατίνης.

12.    Πιο είναι το καλύτερο είδος Κρεατίνης;
Ο Alan Aragon MS, διατροφικός συντάκτης στο Men’s Health, αναφέρει ότι η μονοϋδρική κρεατίνη είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο είναι λιγότερο ακριβή από άλλες μορφές κρεατίνης, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα.

13.    Είναι ασφαλές η Κρεατίνη;
Σύμφωνα με ειδικούς, η κρεατίνη είναι ίσως η το πιο μελετημένο εργογενές βοηθητικό στην ιστορία. Πλέον, η επιστήμη δείχνει σαφώς ότι δεν υπάρχουν βλαβερές παρενέργειες από τα συμπληρώματα κρεατίνης.

14.    Μήπως η Κρεατίνη προκαλεί κράμπες;
Όχι. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας σεζόν προπόνησης ποδοσφαίρου και ανταγωνισμού, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κρεατίνης είχαν σημαντικά λιγότερες κράμπες, θερμοπληξία ή αφυδάτωση, σφίξιμο των μυών, και τραυματισμούς γενικότερα από τους μη χρήστες. Έτσι, ακόμη και για τους καλά προπονημένους αθλητές, είναι σαφές ότι η τακτική κατανάλωση κρεατίνης δεν προκαλεί βλάβη και στην πραγματικότητα μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση έναντι ορισμένων τραυματισμών που σχετίζονται με την άσκηση.

15.    Είναι ασφαλές η Κρεατίνη για τους εφήβους;
Ναι, είναι 100% ασφαλές. Στην πραγματικότητα, η κρεατίνη έχει αποδειχθεί σε έρευνα να βελτιώνει την αντοχή και τις επιδόσεις των εφήβων οι οποίοι ήταν ήδη σε καλή σωματική κατάσταση και άρτια εκπαιδευμένοι σ το άθλημα τους.

16.    Είναι ασφαλές η κρεατίνη για τις γυναίκες;
Αν έχετε διαβάσει κάποιες από τις πιο πάνω απαντήσεις, τώρα γνωρίζετε ότι η κρεατίνη είναι 100% ασφαλές για όλους. Και, επίσης, τώρα γνωρίζετε ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη να δουλεύει για όλους.
Έτσι λοιπόν, οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν πιο δυνατές και να χτίσουν ένα πιο λιτό και αθλητικό σώμα, καλό θα ήταν να παίρνουν ένα συμπλήρωμα κρεατίνης. (Διαβάστε σχετικό άρθρο)


Πηγή: Muscleandstrength.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Superior14 Micron Creablast: Ένα μοναδικό προπονητικό συμπλήρωμα που συνδυάζει 5 είδη κρεατίνης!
  • Ποιο είδος κρεατίνης είναι κατάλληλo για εσάς;
  • Συνδυάστε Κρεατίνη με Βήτα-Αλανίνη για καλύτερα αποτελέσματα
  • Πάρε το ACTIVLAB Crea Carbo για πιο δυνατές προπονήσεις!
  • Βάλε ενέργεια στους μύες με το Creatine HCL από την Activlab!
  • Τα 3 συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν στο bodybuilding
loading...