Τα 10 κορυφαία συμπληρώματα του Bodybuilding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πιο κάτω είναι τα 10 κορυφαία συμπληρώματα Bodybuilding σύμφωνα με την ομάδα της εταιρείας συμπληρωμάτων Predator Nutrition.


1.    Σκόνη πρωτεΐνης

Καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη παρέχετε στο σώμα σας ένα βασικό συστατικό για υποστήριξη της μυϊκής σας ανάπτυξης. Η καλύτερη επιλογή μετά από μια προπόνηση, ή όταν είναι απαραίτητη η ταχεία αφομοίωση, είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Σε άλλες περιπτώσεις, τα μίγματα πρωτεΐνης ή καζεΐνης είναι καλύτερες επιλογές, καθώς η πρωτεΐνη απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου. Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα bodybuilding, όπως ήδη γνωρίζετε, γι αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι τα κορυφαία συμπληρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά.


2.    Ιχθυέλαιο

Ο καθένας θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 3γρ. συνδυασμένων EPA/DHA, τα οποία είναι τα δύο βασικά λίπη που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο. Το ιχθυέλαιο έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει μια ποικιλία των λειτουργιών του σώματος συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των οργάνων και της υγείας του δέρματος, καθώς κατευθύνει επίσης τις θερμίδες για καύση, εμποδίζοντας την αποθήκευση τους ως λίπος. Έρευνες δείχνουν ότι το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να είναι επωφελής για τα μυϊκά σας κέρδη, γι αυτό και είναι σημαντικό να μην αμελήσετε αυτό το εξαιρετικό συμπλήρωμα.


3.    Ενισχυτές Τεστοστερόνης

Το επίπεδο αυτής της ορμόνης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό τόσο του ποσοστού αύξησης του σωματικού βάρους όσο και στο πόσο από αυτό το βάρος αποτελεί μυϊκή μάζα αντί λίπος. Επιπλέον, η τεστοστερόνη είναι χρήσιμη για να βοηθήσει στην καύση του σωματικού λίπους και στην ενίσχυση της δύναμης έτσι οι φυσικοί ενισχυτές τεστοστερόνης, οι οποίοι μπορούν να αυξήσουν το ποσόστό τεστοστερόνης που παράγει το σώμα, διαδραματίζουν βασικό ρόλο για τους φυσικούς bodybuilders που επιθυμούν να χτίσουν μυϊκή μάζα.


4.    Συμπληρώματα για την υγεία των αρθρώσεων

Σχεδόν όλοι, καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά γινόμαστε επιρρεπείς σε εκφυλιστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και οι αθλητές δεν αποτελούν εξαίρεση, ειδικά λόγω του στρες που επιβάλλεται από το μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών. Οι αθλητές έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για τα κοινά συμπληρώματα από άτομα που ακολουθούν ένα καθιστικό τρόπο ζωής. Κοινά συμπληρώματα, όπως τα μίγματα γλυκοζαμίνης/χονδροϊτίνης, και ο κισσός θα πρέπει να αποτελούν μια βάση όλων των σχεδίων συμπλήρωσης των αθλητών, όχι μόνο για τη θεραπεία τραυματισμών, αλλά επίσης και ως ένα προληπτικό μέτρο για αποφυγή των τραυματισμών.


5.    Πολυβιταμίνες / Μέταλλα

 Οι περισσότεροι αθλητές σήμερα έχουν επίγνωση της ανάγκης για κατανάλωση πρωτεΐνης αλλά συχνά ξεχνούν τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για να υποστηρίξουν ένα αθλητικό τρόπο ζωής. Χωρίς επαρκή πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων (και οι αθλητές έχουν υψηλότερες απαιτήσεις από τα άτομα που ακολουθούν μια καθιστική ζωή λόγω της εξάντλησης βιταμινών/μετάλλων από τη σκληρή προπόνηση), η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και της απόδοσης θα υποφέρουν, καθιστώντας την υπερκόπωση και τον τραυματισμό όλο και πιο πιθανά.


6.    Κρεατίνη

Αν ψάχνετε για ένα εργογενές βοήθημα για να ενισχύσετε την απόδοση της προπόνησης σας, η κρεατίνη θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Υπάρχει πληθώρα πανεπιστημιακών μελετών που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα στην ενίσχυση των επιδόσεων, ειδικά όσον αφορά την αναερόβια δραστηριότητα και την επιπλέον αύξηση της δύναμης που θα οδηγήσει άμεσα στη μυϊκή αύξηση. Όλοι οι σοβαροί αθλητές θα πρέπει να παίρνουν αυτό το συμπλήρωμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές κρεατίνης με τη μονοϋδρική κρεατίνη να είναι η πιο δημοφιλής, αν και υπάρχουν άτομα που θα αξιολογήσουν άλλα είδη κρεατίνης ως ανώτερα.


7.    Προορμόνες

Οι προορμόνες είναι ουσίες, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από άνδρες άνω των 21 ετών. Κανένα άλλο συμπλήρωμα δεν παράγει μυϊκά κέρδη σε τόσο μεγάλο βαθμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο οι προορμόνες.


8.    Νιτρικό οξείδιο

Τα προϊόντα νιτρικού οξειδίου θα αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στους χρήστες και πολλοί το βρίσκουν αυτό χρήσιμο για την ενίσχυση της απόδοσης τους στο γυμναστήριο. Πολλά τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται σήμερα πριν από την προπόνηση, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως η κρεατίνη και η καφεΐνη για συνεργική δράση.


9.    Θερμογενετικά

Τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη και η γεραναμίνη λειτουργούν στο να αυξάνουν την αδρεναλίνη και την αρτηριακή πίεση – αποτελέσματα που θέτουν το σώμα σε μια κατάσταση που οδηγεί σε βελτιωμένη εστίαση και κίνητρο στο γυμναστήριο. Τα διεγερτικά δείχνουν να βοηθούν στην απόδοση εφόσον όμως χρησιμοποιηθούν σωστά αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετες συνέπειες όπως εξουθένωση και προσαρμογή στα διεγερτικά, καθιστώντας τα μη αποτελεσματικά. Εκτός από τις διεγερτικές ιδιότητες τους, τα θερμογενετικά χρησιμοποιούνται επίσης για να βοηθήσουν στην αύξηση του ρυθμού με τον οποίο γίνεται η καύση λίπους.


10.    Αμινοξέα Διακλαδισμένης Αλυσίδας

Τα BCAA’s έχουν αποδειχθεί σε μελέτες να βοηθούν το μυϊκό ιστό και να ενισχύουν την απώλεια λίπους σε περιόδους δίαιτας. Εάν μπορείτε να ξοδέψετε σε BCAA’s, ο παγκοσμίου φήμης προπονητής Charles Poliquin συνιστά λήψη μέχρι 40 γρ. κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης για να ενισχύσετε τα μυϊκά κέρδη και την απώλεια λίπους.


Πηγή: Predatornutrition.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Γιατί η τεχνική της αποφόρτισης σε βοηθά να χτίσεις δυνατότερο σώμα
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • 10 τροφές γεμάτες πρωτεΐνη
  • 5 βασικοί κανόνες για μια αποτελεσματική σεζόν όγκου
  • Οι πιο ψαγμένες συμβουλές προπόνησης μυϊκής υπερτροφίας
loading...