Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Φάκελος Κρεατίνη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η κρεατίνη ανήκει στο top 3 από τα πιο γνωστά συμπληρώματα που χρησιμοποιούν οι αθλητές (πρωτεΐνη, κρεατίνη, αμινοξέα) αλλά και όσοι ασχολούνται με την φυσική τους κατάσταση.

Έχει ερευνηθεί επιστημονικά εκατοντάδες φορές,μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλο συμπλήρωμα. Είναι απόλυτα ασφαλές για όλους, είναι αποτελεσματικό και οικονομικό. Προσφέρει δύναμη, αντοχή και χτίζει τους μύες.

Η κρεατίνη υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας και δεν υπάρχουν ενδείξεις για παρενέργειες. Υπάρχει τεράστια προκατάληψη γύρω από την κρεατίνη, καθώς πολλοί λανθασμένα, πιστεύουν πως πρόκειται για αναβολικό, με επιπτώσεις στην υγεία. Στην πραγματικότητα όμως, ένα συμπλήρωμα κρεατίνης συμβάλλει στην διατροφή σου και μπορεί να σου δώσει 10-15% περισσότερη δύναμη και αύξηση άπαχης μυϊκής μάζα.

1. Περί Τίνος Πρόκειται;
Οταν καταναλώνεις κρέας, το συκώτι και τα νεφρά σου λαμβάνουν μέρος των αμινοξέων του και παράγουν κρεατίνη. «Μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, αυτή η ουσία αποθηκεύεται στους μυς, όπου και μετατρέπεται σε φωσφοκρεατίνη» αναφέρει η Kate Patton, διατροφολόγος. Η τελευταία με τη σειρά της πυροδοτεί το ενεργειακό δυναμικό των μυών και παρατείνει το χρόνο που μπορεί ο μυς να παραγάγει έργο. «Τα συμπληρώματα κρεατίνης αφορούν συνήθως τη μονοϋδρική κρεατίνη, την οποία το σώμα επίσης μετατρέπει σε φωσφοκρεατίνη» διευκρινίζει.

2. Γιατί την Εχεις Ανάγκη;
Η φωσφοκρεατίνη προσφέρει τα μόρια φωσφόρου της στους μυς κι έτσι αναγεννάται η τριφωσφορική αδενοσίνη, γνωστή με τα αρχικά ATP. «Το ATP είναι το καύσιμο που χρειάζονται οι μύες κατά τη διάρκεια εκρηκτικών ασκήσεων με βάρη» αναφέρει ο Eric Rawson, καθηγητής φυσικής αγωγής. Αρκούν, όμως, 10 δευτερόλεπτα σπριντ ή ασκήσεων με βάρη για να εξαντλήσεις τα αποθέματα ΑΤP. «Κατά συνέπεια, όσο περισσότερη φωσφοκρεατίνη διαθέτουν οι μύες σου τόσο μεγαλύτερη διάρκεια μπορεί να έχει η προσπάθειά σου».

3. Πού θα τη Βρεις;
Αν ακολουθείς απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης, στόχευσε σε λήψη 15-20 γρ. κρεατίνης ημερησίως για πέντε μέρες. Ετσι θα φορτώσεις με ενέργεια τους μυς για τη συνέχεια. Μετά ρίξε την ποσότητα στα 2-4 γρ. την ημέρα. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνη (μοσχάρι, χοιρινό και σολομός έχουν 2-3 γρ. κρεατίνη ανά 225 γρ.) είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Η ποσότητα αυτή αρκεί για να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα φωσφοκρεατίνης πριν και μετά την άσκηση. Διασφάλισε, όμως, τη λήψη της σε συνδυασμό με υδατάνθρακες, καθώς έτσι οι μύες θα κρατήσουν μεγαλύτερη ποσότητα.

Υπάρχουν Παρενέργειες;
Παρά τα όσα έχεις ακούσει κατά καιρούς, μην ψαρώνεις. Η κρεατίνη δεν βλάπτει τα νεφρά, όπως δείχνει ανάλυση ερευνών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Amino Acids. Ωστόσο, η κατανάλωση κρεατίνης μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη, πέρα από την αύξηση της μυϊκής μάζας: ερευνητές από τη Νότια Κορέα διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα κρεατίνης μπορούν να επιταχύνουν τη δράση αντικαταθλιπτικών όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα. Ειδικοί εικάζουν ότι το ATP διατηρεί τα εγκεφαλικά κύτταρα υγιή.

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για την κρεατίνη

1. Είναι μόνο για αυτούς που κάνουν bodybuilding
Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που υπάρχουν και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εκτός από την πραγματικότητα. Στις μέρες μας η κρεατίνη είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλούς αθλητές. Είναι ιδανική μάλιστα για την κατηγορία αθλητών που χρειάζονται μεγάλες δόσεις ενέργειας, συστηματικά (όπως είναι οι ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίτσες)

Η κρεατίνη βοηθάει πρακτικά, σε κάθε είδος αθλητισμού και κάθε προπόνηση, που χρειάζεται υψηλές επιδόσεις. Και δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο οι αθλητές που ωφελούνται. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα κατάλληλο για όλους.

2. Προκαλεί βλάβες στα νεφρά

Υπάρχουν εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες πλέον, οι οποίες στέκονται ειδικά στην επίδραση της κρεατίνης στα νεφρά και καμία από αυτές δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχει επίσης και καμία κλινική μελέτη, που να μπορεί να αποδώσει βλάβη (παρενέργειες) στα νεφρά από την χρήση κρεατίνης. Με δυο λόγια, αν εξαρχής είσαι υγιής, δεν θα στο αλλάξει αυτό η κρεατίνη.

3. Δεν χτίζει μύες, απλά κάνεις κατακράτηση υγρών

Ο μύθος αυτός ακούγεται πολύ έντονα γενικά και δεν είναι αλήθεια. Πράγματι η κρεατίνη κάνει κατακράτηση υγρών στο σώμα και θα παρατηρήσεις και μια αύξηση του βάρους σου στην αρχή.

Αυτό που επίσης θα παρατηρήσεις όμως, είναι μια σημαντική αύξηση στην αντοχή σου και στη δύναμη όταν προπονείσαι. Όσο πιο πολύ την χρησιμοποιήσεις, τόσο περισσότερο θα παρατηρήσεις και αύξηση άπαχης μϋικής μάζας.

4. Η κρεατίνη δεν είναι φυσική

Εδώ μπορεί να μιλήσει απλά η ίδια η βιολογία. Η κρεατίνη βρίσκεται τόσο στο ανθρώπινο σώμα, όσο και σε ζωϊκές τροφές, όπως το βοδινο, το κοτόπουλο κλπ. Δημιουργείται στο πάγκρεας και στα νεφρά μας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποθηκεύεται στον σκελετικό μυ.

Παρόλα αυτά, η κρεατίνη παρότι εντελώς φυσική, καταναλώνεται πολύ γρήγορα από το σώμα μας και παράγεται σε μικρή ποσότητα.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το συμπλήρωμα και γι’αυτό τον λόγο το χρειάζεσαι. Για να μπορέσει να σου προσφέρει την ιδανική ποσότητα, ώστε να χτίσεις τους μύες σου και να ενισχύσεις την δύναμή σου.

5. Η κρεατίνη είναι επικίνδυνη

Υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες, που έχουν γίνει πάνω σε ανθρώπους και υπερκαλύπτουν την απόλυτα ασφαλή χρήση της κρεατίνης.

Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κάποια παρενέργεια εξαιτίας της και δεν έχουν σημειωθεί βλάβες στον οργανισμό. Η κρεατίνη δεν είναι μόνο ασφαλής για τους επαγγελματίες αθλητές. Είναι το ίδιο ασφαλής και για σένα.

6. Η κρεατίνη είναι στεροειδές - αναβολικό

Τα αναβολικά είναι παράνομες ουσίες, που σου δημιουργούν παρόμοια αποτελέσματα με την τεστοστερόνη που υπάρχει φυσικά στο σώμα. Η κρεατίνη δεν επηρεάζει το σώμα και τις ορμόνες, όπως κάνουν τα αναβολικά και ακόμα και η χημική σύσταση μεταξύ των αναβολικών και της κρεατίνης είναι εντελώς διαφορετικές.

Πρόκειται για ένα απολύτως νόμιμο και ακίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής,το οποίο διανέμεται σε πολλά διαφορετικά σημεία πώλησης. Είναι το δεύτερο πιο γνωστό διατροφικό συμπλήρωμα, μετά την πρωτεΐνη και δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια κατά την χρήση.

Προσφέρει μόνο αντοχή και ενέργεια, καθώς και αύξηση της μυϊκής μάζας.

7. Η φάση της φόρτωσης κρεατίνης είναι υποχρεωτική

Στην πραγματικότητα, αν ασχολείσαι με το σώμα σου και την φυσική σου κατάσταση, οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως μικρότερες ποσότητες κρεατίνης είναι οι πιο κατάλληλες.

Η φάση της φόρτωσης έχει εφαρμογή και θα την λέγαμε ‘υποχρεωτική’, αν είσαι επαγγελματίας αθλητής και θέλεις να περάσεις από μια φάση φόρτωσης, ώστε να απορροφηθεί ακόμα πιο γρήγορα από τον οργανισμό και να βοηθήσει σε πολύ έντονη προπόνηση. Για τους υπόλοιπους, 5 γραμμάρια κρεατίνης είναι υπέρ αρκετά.

Συμπερασματικά, το συμπλήρωμα κρεατίνης είναι πολύ διαδεδομένο, πολύ αποτελεσματικό και απόλυτα ασφαλές.

 

Είτε είσαι αθλητής, είτε απλώς σε ενδιαφέρει η καλή φυσική σου κατάσταση και υγεία, χρειάζεσαι ένα συμπλήρωμα κρεατίνης, για να δώσεις μια μεγάλη ώθηση στο σώμα και στην προπόνησή σου.

Οι ειδικοί του Active Body σου προτείνουν τα top 3 καλύτερα προϊόντα κρεατίνης, για να χτίσεις άπαχη μυϊκή μάζα και να πετύχεις αυξημένη απόδοση.

Εδώ θα βρεις όλα τα συμπληρώματα κρεατίνης από το Activebody.gr 

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα βαθιά καθίσματα ενεργοποιούν τους μύες
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • Αλλάξτε τις κοινές πηγές πρωτεΐνης σας με οστρακοειδή
  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Γιατί η τεχνική της αποφόρτισης σε βοηθά να χτίσεις δυνατότερο σώμα
  • Κάψε λίπος στο κρέβατι
loading...