Το συμπλήρωμα που βοηθάει στην ανακούφιση από το άγχος σύμφωνα με το Harvard!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εάν γνωρίζεις ότι είσαι άτομο επιρρεπές στο άγχος, υπάρχουν μια σειρά από βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μετριάσεις τα συμπτώματα πέρα από την παραδοσιακή θεραπεία.

Το να περνάς χρόνο έξω, κάνοντας γυμναστική, διαλογισμό, βαθιές ανάσες. Πίνοντας πολύ νερό, περιορίζοντας την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, καθώς και το να κοιμάσαι αρκετά. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Σύμφωνα όμως με το Harvard υπάρχει και ένα συμπλήρωμα διατροφής που ίσως να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.

Ο καταξιωμένος ψυχίατρος και καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, David Mischoulon, MD, PhD, πιστεύει πως ίσως να πρέπει να προσθέσεις συμπληρώματα ωμέγα-3 στη διατροφή σου. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να προσδιορίσουν, εάν τα ιχθυέλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους. Παρακινούμενοι από το γεγονός ότι η κατάθλιψη είναι λιγότερο συχνή στις χώρες όπου οι άνθρωποι καταναλώνουν πολλά ψάρια. Αφού αυτά αποτελούν πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

«Δύο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα- το εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA), θεωρείται ότι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ωφελήσουν τα άτομα με συναισθηματικές διαταραχές», γράφει ο Mischoulon. «Τα ωμέγα-3 μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μέσω της μεμβράνης των εγκεφαλικών κυττάρων και να αλληλεπιδράσουν με μόρια που σχετίζονται με τη διάθεση μέσα στον εγκέφαλο».

Ο ίδιος, συνιστά στους ασθενείς του με κατάθλιψη, συνήθως ένα έως δύο γραμμάρια EPA+DHA συνδυασμού ωμέγα-3 ημερησίως. Προειδοποιεί ότι τα ωμέγα-3 μπορεί να προκαλέσουν τη φάση της μανίας σε ασθενείς με διπολική διαταραχή, όπως και τα αντικαταθλιπτικά. Έτσι, είναι πολύ πιο επιφυλακτικός.
Αναφέρει επίσης ότι, ενώ οι μετα-αναλύσεις υποδηλώνουν γενικά ότι τα ωμέγα-3 είναι αποτελεσματικά. Αλλά «τα ευρήματα δεν είναι ομόφωνα λόγω της μεταβλητότητας μεταξύ των δόσεων, των αναλογιών του EPA προς το DHA και άλλων ζητημάτων της μελέτης », εξηγεί. Ως εκ τούτου:

«Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι υποσχόμενες φυσικές θεραπείες για τις συναισθηματικές διαταραχές. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερες έρευνες για το πώς λειτουργούν, πόσο αποτελεσματικές είναι πραγματικά, αλλά και για τη μακροπρόθεσμη τους ασφάλεια, πριν μπορέσουμε να δώσουμε οριστικές συστάσεις για τους ανθρώπους που ζουν με ψυχολογικές παθήσεις ή που επιθυμούν να βελτιώσουν τη διάθεση τους».

Συμβουλεύσου το γιατρό σου πριν ξεκινήσεις τη χρήση συμπληρωμάτων ωμέγα-3. Περισσότερες πληροφορίες στο Harvard Health.

Πηγή: www.savoirville.gr

1111banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ