Τι να προσέξεις στο αγαπημένο σου πρωτεϊνικό ρόφημα μετά την προπόνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσοι ασχολούνται με την φυσική τους κατάσταση, λατρεύουν τα πρωτεϊνικά ροφήματα. Και είναι απόλυτα λογικό, αφού είναι πολύ εύκολα, αποδοτικά και πεντανόστιμα.

Παρόλα αυτά μπορεί ο τρόπος που το ετοιμάζεις, ή ο τρόπος που το χρησιμοποιούν οι φίλοι σου, να μην είναι ο σωστός.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στην παρασκευή ενός μεταπροπονητικού ροφήματος, ώστε να μην ξεφύγεις από τον στόχο σου και να τα χρησιμοποιείς προς όφελός σου.

1. Πρόσεχε τα υλικά που χρησιμοποιείς

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, πως ακριβώς επειδή έχουν τελειώσει την προπόνηση, ότι κι αν καταναλώσουν μετά, θα απορροφηθεί από τους μύες και θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό βέβαια είναι λάθος και δεν ισχύει.

Σίγουρα, σε μικρές ποσότητες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένα υλικά μέσα στο ρόφημα σου, αλλά υπάρχουν κάποιοι που προσθέτουν γάλα, φυστικοβούτυρο, μπανάνα, ή ακόμα και ασπράδια αυγού και όλα αυτά μαζί με την σκόνη πρωτεΐνης.

Είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου πως ακόμα και μετά την προπόνηση, οι θερμίδες παραμένουν θερμίδες και δεν θα κάψεις τα πάντα με αυτή την δικαιολογία.

Ο σωστός τρόπος, είναι να προγραμματίζεις τα ροφήματά σου όπως κάνεις και με τα γεύματα. Να ξέρεις τι είναι καλό να προσθέσεις και τι όχι, ώστε να μην καταλήξεις να παίρνεις τις μισές ημερήσιες θερμίδες, μόνο και μόνο από ένα ρόφημα πρωτεΐνης.

2. Μην το παρακάνεις με την ζάχαρη

Είναι αλήθεια πως οι απλοί υδατάνθρακες και τα σάκχαρα είναι ιδανικά για μετά την προπόνηση, καθώς μεταφέρονται απευθείας στους μύες και βοηθούν στην αποκατάσταση και στην αναπλήρωση της ενέργειας.

Παρότι οι μύες μετά την προπόνηση είναι σαν σφουγγάρι και απορροφούν πολύ εύκολα τα θρεπτικά συστατικά, δεν σημαίνει πως πρέπει να τους γεμίσεις με ζάχαρη.

Οι θερμίδες με αυτό τον τρόπο, μπορεί εύκολα να ξεφύγουν και να καταλήξεις να αυξάνεις τα λιπαρά στο σώμα σου.

Επίσης η ζάχαρη δεν θα σε κάνει να νιώσεις κορεσμό και επιπλέον, θα δημιουργήσει εξάρτηση στον οργανισμό σου, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, αν δεν έχεις αυτοέλεγχο.

3. Είναι καλό να χρησιμοποιείς ένα ρόφημα πρωτεϊνης μετά την προπόνηση, αλλά δεν είναι απαραίτητο

Το μεγάλο θετικό ενός πρωτεϊνικού ροφήματος, είναι πως η υγρή μορφή του, επιτρέπει την πολύ γρήγορη απορρόφηση από το σώμα, σε σχέση με ένα κανονικό γεύμα, που πρέπει να χωνευτεί πρώτα.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς αυτό τον τρόπο μετά την προπόνησή σου. Μπορείς κάλλιστα να φας και ένα κανονικό γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη, αν αυτό προτιμάς. Η επιλογή είναι δική σου και έχει να κάνει με το τι ταιριάζει καλύτερα στον οργανισμό και στις ανάγκες σου.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να πίνεις άφθονο νερό μετά από τις προπονήσεις, καθώς ιδρώνεις και το σώμα χρειάζεται άμεση ενυδάτωση.

Γνωρίζεις πολύ καλά, πως ότι έχει απίθανη γεύση, συνήθως είναι γεμάτο ζάχαρη ή λιπαρά. Γι’ αυτό μην αφήσεις την λιγούρα σου να κυριαρχεί πάνω στο σώμα σου.

Είναι προτιμότερο να ετοιμάζεις το ρόφημά σου με αγνά συστατικά, που περιέχουν θρεπτικές ουσίες και σε βοηθούν να πετύχεις τον στόχο σου και τονώνουν τον οργανισμό.

Στο Active Body θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από τα αποδοτικότερα συμπληρώματα διατροφής, γιατί μας ενδιαφέρει η καλή φυσική κατάσταση, όσο κι εσένα.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ