Ποιος τύπος κρεατίνης είναι καλύτερος;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα συμπληρώματα κρεατίνης μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μεγαλύτερους μυς πιο γρήγορα.

Βελτιώνει τη συστολή μυών κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και βοηθά τους μυς να διατηρούν περισσότερο νερό για πιο ογκώδη εμφάνιση. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα κρεατίνης για να προσθέσετε στη διατροφή σας και τη θεραπευτική αγωγή άσκησης, οι δεκάδες προϊόντα στα καταστήματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι είδους συμπλήρωμα θα πρέπει να αναζητήσετε πριν επιλέξετε ένα συμπλήρωμα κρεατίνης.

Κρεατίνη Τύπου
Σε γενικές γραμμές, θα βρείτε συμπληρώματα κρεατίνης κατασκευασμένο από πέντε τύπους κρεατίνης: κρεατίνης κιτρικό, μηλικό κρεατίνης εστέρα, μονοϋδρική κρεατίνη φωσφορική κρεατίνη creatinay. Η μονοϋδρική μορφή αυτού του συμπληρώματος ήταν η πιο μελετημένη, αναφέρει το Κέντρο Υγείας McKinley, και ως εκ τούτου έχει τα πιο τεκμηριωμένα αποτελέσματα. Επιπλέον, η μονοϋδρική κρεατίνη θεωρείται ως η "προτιμώμενη" μορφή κρεατίνης από το περιοδικό "Men Fitness".

Τρόπος χορήγησης
δόση σας της κρεατίνης μπορεί να είναι σε τρεις κοινές μορφές: σε μορφή σκόνης, όπως μασώμενα δισκία ή ως μια κάψουλα. Αν πρόκειται να αναμίξετε την κρεατίνη σας με ένα ποτό ή άλλο συμπλήρωμα υγείας, όπως ένα κούνημα πρωτεΐνης, η μορφή σκόνης μπορεί να παρουσιαστεί ως η καλύτερη επιλογή. Για ευκολία, τα δισκία ή τα χάπια είναι καλύτερα.

Μέγεθος δόσης
Κατά την έναρξη της δόσης κρεατίνης, πάρτε 5 g κρεατίνης τέσσερις φορές την ημέρα για επτά ημέρες. Μετά από αυτή τη φάση φόρτωσης μιας εβδομάδας, αλλάξτε μόνο σε 5 γραμμάρια ανά ημέρα. Κάτι περισσότερο από αυτό μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για την υγεία. Ελέγξτε τα μεγέθη δοσολογίας στη φιάλη συμπλήρωσης κρεατίνης και αποφύγετε οποιοδήποτε προϊόν που συνιστά λήψη υπερβολικών ποσών αυτού του συμπληρώματος.

Με ζάχαρη
Ορισμένα προϊόντα κρεατίνης περιέχουν απλά σάκχαρα ή άμυλο. Η λήψη κρεατίνης σε συνδυασμό με υδατάνθρακες βοηθά στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο το σώμα σας απορροφά αυτό το συμπλήρωμα υγείας. Εάν δεν μπορείτε να τον κόπο να επισυνάψετε υδατάνθρακες κρεατίνης σας, όπως οι χυμοί φρούτων, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα κρεατίνης που έρχεται προ-αναμιγνύονται με υδατάνθρακες.

Συμπληρωματικά συμπληρώματα
Είναι κοινή η εύρεση βελτιωμένων συμπληρωμάτων κρεατίνης με άλλες δυνητικά ευεργετικές ουσίες, όπως η L-γλουταμίνη, η ταυρίνη και οι βιταμίνες. Για μερικούς, αυτό μπορεί να βελτιώσει την ελκυστικότητα και τα οφέλη του προϊόντος, ειδικά όταν συγκρίνει δύο ή περισσότερα διαφορετικά προϊόντα κρεατίνης. Κάντε το με προσοχή, για να αποφύγετε αλληλεπιδράσεις με άλλα συμπληρώματα ή φάρμακα που παίρνετε ή επιπλοκές με προϋπάρχουσες καταστάσεις υγείας. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν προσθέσετε κρεατίνη στο σχήμα σας.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ